Wielrennen


Tirol is voor wielrenners een bestemming van superlatieven: de hoogste bergpas, het hoogst bereikbare punt en de steilste weg voor wielrenners in Oostenrijk zijn te vinden in het hart van de Alpen. In september 2018 bereikt het wielrennen het ultieme hoogtepunt tijdens het UCI Wereldkampioenschap Wielrennen in Tirol.

Met meer dan 3.800 kilometers aan wielerroutes, is het hart van de Alpen dé bestemming voor tweewieler-liefhebbers. Van tochten door vlakke valleien en pittoreske dorpen tot spectaculaire beklimmingen en afdalingen van de hoogste bergtoppen: Tirol daagt wielrenners uit van alle niveaus. Dit wordt in september 2018 werkelijkheid tijdens het UCI Wereldkampioenschap Wielrennen dat voor het eerst in Tirol plaatsvindt. In totaal worden 1.000 wielrenners en 350.000 toeschouwers verwacht vanuit de hele wereld. 

Naast professionals, zijn beginnende wielrenners dankzij de vele dalroutes ook in Tirol aan het juiste adres. Getrainde wielrenners zoeken uitdagende bergwegen en -passen op en worden beloond met prachtige panoramische uitzichten op de Tiroler bergwereld. Voor echte sportievelingen zijn de Timmelsjoch, de hoogste bergpas van Oostenrijk, en de Kitzbüheler Horn, de steilste wielrenweg van het land, aan te bevelen. 

Onderstaande wielrenetappes zijn een ‘must-do’ voor ambitieuze wielrenners. 

 


Top wielrentochten door afwisselende landschappen

De beste wielrenevenementen op een rij


U bent wellicht ook geïnteresseerd in


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat