Wielerroute
Ötztaler Gletscherstraße

De Ötztaler Gletscherstraße voert wielrenners naar het hoogst bereikbare uitzichtpunt van Oostenrijk op maar liefst 2.830 meter hoogte. Met een gemiddeld hellingspercentage van 10,5% is dit geen gemakkelijke taak. De route bestaat sinds 1972 en daagt fitte wielrenners uit met een tour die voert van Sölden, door het spectaculaire Rettenbachtal naar de gletsjerskigebieden in Ötztal. Na 14,5 kilometer en het passeren van de Rosi-Mittermeier-Tunnel, de hoogste tunnel in de Alpen, komen wielrenners bij de Rettenbach en Tiefenbach gletsjers aan.

© Franz Oss

"Op 2.830 meter hoogte staat het rood-wit-rode markeringspaaltje. Jan Ulrich bestempelde de beklimming als ‘dierenmishandeling’ en Jens Voigt ‘wilde de reddingsdiensten oproepen en een lawine-waarschuwing laten uitgaan." Nog vragen?

Thomas Pupp, oprichter ‘Tirol Cycling Team’

Grote plattegrond openen

Startpunt

Sölden

Eindpunt

Sölden

Bergketen

Lengte

31 km

Reistijd

3 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

3.025 m1.360 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.550 m
Hoogtemeters afdaling1.550 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

De wegen in het beroemde (ski)gebied van Sölden vereisen sterke kuiten en goede versnellingen. Kort na Sölden slaat u rechtsaf en begint het traject met een hellingspercentage van 13%. Na ongeveer 5 km, net voor het tolhuisje, kunt u een korte pauze inlassen voor u aan het resterende traject van 800 m begint, met wederom een hellingspercentage van 13%. Langs de route staan continu borden die aangeven hoeveel kilometers er nog afgelegd moeten worden. Door de steeds ijler wordende lucht zijn de laatste kilometers op 2.829 m hoogte een ware beproeving.

Tip: het bergstation bij de finish is de ideale plek om uit te rusten en het bereiken van de top te vieren met een lekkere Tiroler specialiteit. 

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Ötztaler Gletscherstraße (46.9595,11.0088)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.