Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

De 10 leukste uitstapjes in Tirol voor een regenachtige dag

Bijgewerkt op 13.10.2023 in Attracties

Nürnberger Hütte, Neustift i. St.

Al ben je nog zo positief ingesteld, niemand zit te wachten op regen in de vakantie. Hierbij mijn tips voor een leuke dag bij druilerig weer, zo blijft de vakantiestemming er goed in! Ook outdoor freaks die graag buiten willen vertoeven, vinden hier de beste uitstapjes.

1. Hall in Tirol

Een bezoek aan Hall in Tirol: deze kleine stad is naar mijn mening een van de meest onderschatte uitstapjes en hierdoor nog niet overspoeld met toeristen. Het oude stadscentrum is groter dan dat van Innsbruck en is in de laatste twee decennia prachtig gerenoveerd. Mijn favoriete wandeling door Hall voert langs de parochiekerk met zijn bijzondere geschiedenis (de toren in barok, de rest van het gebouw in gotische stijl), langs de Munttoren en het plaatselijke museum. Zo wissel je bezoeken aan bezienswaardigheden af met korte wandelingen in de buitenlucht. Het warme en gezellige restaurant Gasthof Goldener Löwe op het dorpsplein is een aanrader voor de lunch.

HallTirol_MuenzePraegen-566×850

2. Slot van Tratzberg

Eens in de twee jaar bezoek ik, op een regenachtige dag, Schloss Tratzberg en ik ben elke keer opnieuw gefascineerd. De familie Goess-Enzenberg hebben een slot van ‘zum Anfassen und Erleben’ gecreëerd. Met veel inzet is het, naast de uitgebreide renovatie, gelukt om een aantal van de mooiste delen van het slot toegankelijk voor het publiek te maken. De kamers van het slot zijn smaakvol ingericht en de bezoekers krijgen een duidelijk beeld hoe het hofleven er uitzag enkele eeuwen geleden. Dankzij de 1A audiogids kom je interessante informatie en feitjes te weten over het slot.

Schloss Tratzberg in StansSchloss Tratzberg in Stans

3. Regenwandelingen

Wijze raad voor goede regenkleding is aan mij niet besteed. Tijdens regenwandelingen zweer ik bij een speciale wandelparaplu, waarmee ik zelfs zware regen en wind weet te trotseren. De populairste routes zijn langs de Almwegen, die vaak grotendeels beschermd door het bos lopen in de buurt van autowegen. De sfeer wordt er alleen maar beter op als je bij een berghut aankomt en er gegarandeerd een plaatsje vrij is. Mijn favoriete wandelingen in de regen zijn langs de Walderalm (start bij Gnadenwald), de Rumer Alm (Innsbruck), de Aldranser Alm (van Aldrans) of op de Jagdhausalmen (St. Jakob in Defereggental/Oost-Tirol). Een wandeling naar Gasthaus Pfandl van Kufstein richting het Kaisertal behoort ook tot een van mijn favorieten. Alle genoemde hutten zijn bijna het hele jaar door geopend, ook wanneer het regent.

Baita Aldranser Alm, InnsbruckBaita Aldranser Alm, Innsbruck

Jagdhaushütte, St. Jakob in OsttirolJagdhaushütte, St. Jakob in Osttirol

4. Tiroler volkskunstmuseum

Het Tiroler Volkskunstmuseum in Innsbruck beschikt over zo’n grote collectie, dat je er uren kunt doorbrengen. Het museum wordt over het algemeen weinig door Tirolers zelf bezocht, de meesten bezochten het museum voor het laatst tijdens een verplichte schoolexcursie. Zo nu en dan bewonder ik graag het graf van keizer Maximilian (en de indrukwekkende mediashow), evenals de ‘Tiroler Stuben’ (eetruimtes) uit verschillende eeuwen en de kostuumtentoonstelling. Voor degene die in de museumstemming is geraakt, is het nabije Ferdinandeum een aanrader, waar een grote collectie kunstwerken van Tiroler en internationale kunstenaars te bewonderen is. Het museum beschikt over een uitstekend restaurant waar je een heerlijke ‘kunstpauze’ kunt nemen om vervolgens een stadswandeling door Innsbruck te maken.

Volkskunstmuseum, InnsbruckVolkskunstmuseum, Innsbruck

5. Rattenberg

Ook als het regent, is een bezoek aan de middeleeuwse stad Rattenberg een leuk uitje. Het mooie stadscentrum (let op de manier waarop door de jaren heen de straten zijn aangelegd en de sfeer die het straatbeeld uitstraalt) is snel bewonderd, maar dan wacht daar nog de bijzondere kunsten van glasblazerij Kisslinger en word je beloond met de beste apfelstrudel van Rattenberg bij bakkerij Hackers. Met een beetje geluk kun je deelnemen aan een apfelstrudel workshop, waarbij je leert hoe je het deeg flinterdun krijgt.

RattenbergRattenberg

6. Kitzbühel

Wanneer het regent, is Kitzbühel ook een goede bestemming. Naast het mooie oude stadscentrum zie je trendsetters onder een paraplu flaneren met de meest moderne kleding en ook een blik in de etalage van internationale topmerken bieden veel inspiratie op modegebied. Mijn persoonlijke tip is het Kitzbüheler museum in de binnenstad. Het stadsmuseum heeft een permanente tentoonstelling gewijd aan de Kitzbüheler schilder Alfons Walde en beschikt over indrukwekkende kunstwerken. Om de hoek bij het museum krijg je een gastronomisch warm welkom bij Huber Bräu: Guten Appetit! En voor een kopje koffie ga ik graag naar het tegenoverliggende Café Praxmair.

Museum_Kitzbuehel

7. Zwemmen in Tirol / Alpenbad Leutasch

Nu duiken we er letterlijk en figuurlijk in: Tirol beschikt over een groot aanbod zwembaden, hierbij mijn favoriet. Het Alpenbad Leutasch werd een aantal jaar geleden volledig vernieuwd en gerenoveerd. Dankzij de relatief kleine omvang en de heerlijke sauna is het Alpenbad een bijzonder aangenaam uitstapje. Keer dus niet meteen om wanneer je op een druilerige dag geen plekje op de parkeerplaats kunt vinden, want geduld wordt beloond!

Fotos: Alpenbad LeutaschFotos: Alpenbad Leutasch

8. Arlberg well.com

Een klein zwembad met heerlijke sauna zonder al te veel drukte, dat is Arlberg well.com Center in St. Anton. In de zomer is het een waar paradijs met een heerlijk wellness center en spectaculair uitzicht op het berglandschap vanuit het buitenbad.

Well.com am Arlberg, (C)TVB St. Anton am ArlbergWell.com am Arlberg, (C)TVB St. Anton am Arlberg

9. Aqua Dome

Het meest spectaculaire zwembad en spa van Tirol mag natuurlijk niet ontbreken: Aqua Dome in Längenfeld in het Ötztal is al jaren een trekpleister. Hier geniet je van de buitenlucht en omgeving – ook op regenachtige en koude dagen is het hier een genot. Plan je bezoek goed, want op druilerige dagen kan het drukker zijn dan normaal.

Auqua Dome, Ötztal

10. Swarovski

De beste tip om een regenachtige dag door te brengen, bewaren we natuurlijk voor het laatst: de Swarovski Kristallwelten in Wattens is niet voor niets de meest bezochte attractie in Oostenrijk. Het enige nadeel bij regenachtig weer: de kristalwolk in de tuin schittert niet zo mooi als op een zonnige dag en de wachtrijen kunnen lang zijn – het is dan ook aan te bevelen om tijdens de daluren de Kristallwelten te bezoeken.

De Wunderkammer van Arik Levys is één groot labyrinthDe Wunderkammer van Arik Levys is één groot labyrinth

Samen met Esther vormt hij “doubleE” en vertelt hij over nieuws in het land. In de Tirol Werbung is Eckard hoofd van het team “Digitale media”.

Laatste artikel van Eckard
Nationalpark Hohe Tauern, © Nationalpark Hohe Tauern
Bijgewerkt op 02.05.2023 in Andere
Alpenbloemen in Tirol
5 min. leestijd
Langlaufen_Seefeld_Tirol_0488
Bijgewerkt op 16.02.2017 in Attracties
Een dag in de sneeuw: langlaufen in Seefeld
5 min. leestijd
Kitzbuehel_2016_0099
16.01.2024 in Attracties
Tips voor een dagje Kitzbühel
4 min. leestijd
30.05.2023 in Attracties
10 Only-in-Tirol Places to Stay
min. leestijd
Alle artikelen van Eckard
1 reactie beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.