Op de Grawa alm, © Tirol Werbung/Krings Maren
Op de Grawa alm, © Tirol Werbung/Krings Maren

Met de hond in de Tiroler bergen

Honden zijn een waardevol familielid en zij horen er dan ook bij op vakantie. Tirol heeft zowel twee- als viervoeters genoeg te bieden: indrukwekkende natuur en gevarieerde landschappen.

Al een geruime tijd is Tirol bezig zich te ontwikkelen tot een hond vriendelijke regio, onder andere met speciale hotels die voldoen aan de behoeften van zowel hond als baasje. Zo is de wandelroute over de panoramaweg in Ötztal speciaal aangepast voor honden. De lange hangbrug van 86 meter is tegenwoordig bedekt met metalen golfplaten om de oversteek te vergemakkelijken voor honden.
Onder hond vriendelijkheid wordt niet alleen een mooie omgeving en een hotel waar de hond welkom is verstaan, maar ook de kleinere dingen. Een voerbak op de kamer, dat de hond mee mag naar het restaurant en er een plekje is bij het zwembad of de vijver waar de hond toegestaan is. Kleine dingen die de vakantie voor de hond nog aangenamer maken.


Eersteklas vakantie voor zowel twee- als viervoeters

Naast de bekende sterren die een hotel kan verdienen voor kwaliteit, kunnen zij tegenwoordig ook ‘poten’ behalen voor de kwaliteit voor viervoeters. Hotels met vijf ‘poten’ worden gezien als de beste hondenhotels. Op pfotencheck.com vindt u alle accommodaties in Tirol waar honden welkom zijn, zodat u en uw trouwe viervoeter van een zorgeloze vakantie kunnen genieten. 

Al een geruime tijd is Tirol bezig zich te ontwikkelen tot een hond vriendelijke regio, onder andere met speciale hotels die voldoen aan de behoeften…

toon meertoon minder

Hotels met 'vijf poten' in Tirol

© Tirol Werbung/Kathrein Verena
Waterpret voor de trouwe viervoeter

Overzicht van alle zwemmeren waar honden welkom zijn.Naar de zwemmeren
© Tirol Werbung / Maria Kofler
Hondvriendelijke reisbestellingen

Iedereen die met een viervoeter samenwoont, wil ook wel met hem op reis. In heel Tirol komen hondenbezitters en hun hond(en) samen aan hun trekken. Bijvoorbeeld hier:Meer weten

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.