© Naturparkregion Reutte/ Rolf Marke
© Naturparkregion Reutte/ Rolf Marke

Uitstapjes in de winter

Skiën, langlaufen, rodelen en wandelen zijn erg leuk, maar soms heb je tijdens een wintervakantie gewoon wat afwisseling nodig. Het is maar goed dat veel excursiebestemmingen in Tirol ook in de winter geopend zijn - van alpine coasters tot avonturenbaden tot kaasmakerijen.

Wie met de mijntrein naar de voormalige zilvermijn van Schwaz gaat, komt in een wereld die geen seizoenen kent. In de eeuwenoude tunnels is het constant 12 graden, veel milder dan op een normale winterdag in Tirol. Een reis naar een plek als deze geeft de ideale balans met wintersportactiviteiten zoals skiën en langlaufen, die je fysiek moe kunnen maken. Gelukkig zijn veel excursiebestemmingen in Tirol ook in de winter geopend. Natuurlijk zijn avonturenbaden, thermale baden en sauna's vooral populair in het koude seizoen. Maar ook de vele Tiroler musea, het natuurijspaleis op de Hintertuxer gletsjer, de Innsbruck Alpenzoo, de Swarovski Kristalwereld in Wattens of de prachtige Tiroolse bedevaartkerken trekken in de winter talrijke bezoekers.

Wie met de mijntrein naar de voormalige zilvermijn van Schwaz gaat, komt in een wereld die geen seizoenen kent. In de eeuwenoude tunnels is het…

toon meertoon minder

Top-Ausflugsziele im Winter von A bis Z

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.