Klettergarten Oberried in Längenfeld, © Tirol Werbung/Hans Herbig
Klettergarten Oberried in Längenfeld, © Tirol Werbung/Hans Herbig

Klimparken voor gezinnen

Klimmen, oftewel kletteren, is een leuke sportieve bezigheid voor jong en oud waarbij u gezekerd een klimparcours aflegt. We hebben de 10 beste klimparken in Tirol op een rij gezet.

Het langs rotsen omhoogklimmen is al sinds jaar en dag een populaire vrijetijdsbesteding in de bergen. In de Tiroler klimparken voor gezinnen, ook wel klettergärten genoemd, kan er naar hartelust geklimd en geklauterd worden. De talrijke officieel erkende klimparken, die deel uitmaken van 'Climbers Paradise', bieden een grote verscheidenheid aan klimmogelijkheden. Deze zorgvuldig geselecteerde klimparken bieden uitdaging voor beginnende en ervaren klimmers. De gezinsvriendelijke klimparken in Tirol zijn voorzien van faciliteiten zoals uitrustplaatsen, speelweides en toiletten. U heeft altijd keuze uit verschillende routes en niveaus zodat ieder gezinslid voldoende uitdaging heeft.


Moeilijkheidsgraad

De routes van de klimparken zijn onderverdeeld in moeilijkheidsgraden, van 1 tot 9. Hoe hoger het nummer, des te moeilijker is het traject. De letters achter de cijfers geven een niveauverschil binnen de moeilijkheidsgraad aan (2a is eenvoudiger dan 2B). Soms wordt er ook gewerkt met plus en min tekens, waarbij min (-) minder lastig is dan plus (+).

Het langs rotsen omhoogklimmen is al sinds jaar en dag een populaire vrijetijdsbesteding in de bergen. In de Tiroler klimparken voor gezinnen,…

toon meertoon minder

Rabantkofel in Osttirol

© Tirol Werbung/Robert Pupeter

Het klimpark op de Rabantkofel is zeer zorgvuldig aangelegd. Kinderen en beginners vinden hier uitstekend onderhouden trajecten. De 40 routes van moeilijkheidsgraad 4 tot 8 bieden volop afwisseling en mogelijkheden om uw technieken te verbeteren. De klettergärten is in 5 minuten bereikbaar vanaf de parkeerplaats bij Nörsach.

Sauerbrunn Pritz in het Tiroler Oberland

Klettergarten Sauerbrunn Prutz, © TVB Tiroler Oberland / Kurt Kirschner

Tegenover de camping in Prutz staat het kleinschalige klimpark Prutz. Door het gebruik van kunstmatige handgrepen voelen kletteraars met indoor ervaring zich hier helemaal thuis. De zes routes in moeilijkheidsgraad 4 tot 7 bieden uitdaging voor jong en oud. De eenvoudige instapmogelijkheid en speelplaats met mineraalwaterbron maken dit klimpark erg geliefd bij gezinnen.

Schrofenwies in het Lechtal

In minder dan 1 minuut betreedt u het Lechleiten klimgebied met routes die uiteenlopen van moeilijkheidsgraad 4b tot 7c. De 31 routes tussen de 10 en 18 meter hoog garanderen klimplezier voor heel het gezin. De mooie omgeving, barbecue plaats met zitgelegenheid en ‘Spiderman’ klettersteig (moeilijkheidsgraad B/C) maken het aanbod van het klimpark Schrofenwies compleet.

Kraichen in het Lechtal

Vanuit de gemeente Bach bereikt u eenvoudig het klimpark Kraichen. De klimtuin is verdeeld in gedeelte één en twee en telt in totaal 15 routes in moeilijkheidsgraad 3 tot 7. Door het uitstekende veiligheidssysteem kunnen gezinnen zorgeloos kennis maken met klimmen.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.