© Tirol Werbung/Robert Pupeter
© Tirol Werbung/Robert Pupeter

Klimmen in Tirol


Obstakels zijn er om te overwinnen - dat is het motto van deze fascinerende sport. Uitdagingen voor grote en kleine klimfans zijn er in Tirol in overvloed te vinden, van gezinsklimparken tot aan boulderroutes.

Het is de letterlijk de sterke band met de berg die het klimmen zo bijzonder maakt. In Tirol zijn de mogelijkheden hiervoor ideaal. Meer dan 120 sportklimtuinen, ongeveer 80 multi-pitch-gebieden en 8 boulder gebieden getuigen van de veelzijdige klimmogelijkheden in het hart van de Alpen. Door de groeiende populariteit van deze sport, zijn er in Tirol inmiddels mogelijkheden voor elk niveau, elke leeftijd en elke smaak te vinden. Terwijl in de winter ijsklimmers langs bevroren watervallen omhoog klauteren, lokken de talloze gezinsklimtuinen in de zomer vooral ouders met kinderen. De koelbloedige boulderers vinden naar keuze mooie routes of in indoorcentra. 

 

 

Het is de letterlijk de sterke band met de berg die het klimmen zo bijzonder maakt. In Tirol zijn de mogelijkheden hiervoor ideaal. Meer dan 120…

toon meertoon minder

De beste tips voor klimmen in Tirol

Toon meer +

Waar kan er worden geklommen?

In bepaalde Tiroler regio's heeft de alpine klimsport een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het is dan ook niet gek dat de passie voor het verticale hier zo goed terug te vinden is. Bergsporters uit talloze landen komen naar Tirol om bijvoorbeeld de roemruchtige routes bij de Schleierwaterval in het Kaisergebergte te beklimmen. Deze routes behoren tot de moeilijkste ter wereld.

Tirol is echter niet alleen een eldorado voor extreme klimmers. Ook beginners en gezinnen vinden onder de duizenden klimroutes veel makkelijke routes die zeer geschikt zijn voor de eerste klimpogingen. Voor grotere groepen en gezinnen zijn vooral de klimtuinen met hun avontuurlijke parcours ideaal. 

Deze klimpagina's vindt u wellicht ook interessant

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.