© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus

Sneeuwschoenwandelen

De beste manier om je onder te dompelen in de ongerepte, diepe, besneeuwde Tiroler natuur is via een sneeuwschoenwandeling. Het geeft prachtige uitzichten op de magische winterwereld - en is goed voor lichaam en geest.

Dankzij de brede zolen loopt u bijna moeiteloos door de diepe sneeuw, of het nu poedersneeuw is of een harde ondergrond. Wie op sneeuwschoenen door de winterse Tiroler bergen wandelt, leert al snel het grote voordeel van dit 'vervoersmiddel': met sneeuwschoenen wandel je van de gebaande paden, waardoor je in de winterse natuur ondergedompeld wordt zonder weg te zakken in de diepe sneeuw. U heeft geen training of ervaring nodig: u maakt gewoon de sneeuwschoenen onder uw winterlaarzen vast, pakt uw stokken op en u bent klaar voor het avontuur. Het is ook mogelijk om onder begeleiding van een gids een tocht te maken. In heel Tirol worden begeleide sneeuwschoenwandelingen georganiseerd, met name in de winterwandelregio's, de natuurparken en in het Nationaal Park Hohe Tauern. Omdat u vaak in natuurlijk terrein wandelt, ver weg van vrijgemaakte winterwandelpaden, dient u in de winter goed op te letten op typische alpiene gevaren zoals lawines. Het huidige lawineverslag moet daarom voor elke sneeuwschoentocht worden doorgenomen zodat hier rekening mee kan worden gehouden bij de keuze van de tocht. 

Dankzij de brede zolen loopt u bijna moeiteloos door de diepe sneeuw, of het nu poedersneeuw is of een harde ondergrond. Wie op sneeuwschoenen…

toon meertoon minder

Tips voor sneeuwschoenwandelingen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.