© Franz Gerdl
© Franz Gerdl

Sneeuwschoenwandelen

Naast winterwandelen kunt u het Tiroler landschap ook uitstekend verkennen met sneeuwschoenen. Deze wandelvariant is eenvoudig te leren en daardoor geschikt voor jong en oud.

Sneeuwschoenwandelen is leuk en eenvoudig. Maak de sneeuwschoen vast aan uw winterschoen, neem de stokken in de hand en geniet van de stilte en rust in het prachtig besneeuwde landschap. De routes kunt u zelfstandig verkennen of onder begeleiding van een gecertificeerde berggids, die u de techniek van het wandelen aanleert en tegelijkertijd vertelt over de omgeving. Te voet ontdekt u Tirol op zijn mooist en loopt u langs met sneeuw bedekte bergen en bevroren bergmeren. Met routes die uiteenlopen van twintig minuten tot wandeltochten van anderhalf uur, vindt u in Tirol altijd een route die bij u past. Langs de routes liggen diverse restaurants waar u kunt uitrusten en genieten van lokale specialiteiten. Ook voor kinderen is sneeuwschoenwandelen in Tirol een waar avontuur. Tijdens het wandelen kunt u eenvoudig een pauze inlassen voor een sneeuwballengevecht of het maken van sneeuwengelen.
 

Wandelen in de vijf natuurparken en Nationaal Park Hohe Tauern

Een absolute aanrader is een sneeuwschoenwandeling in een van de vijf natuurparken en Nationaal Park Hohe Tauern. Verken de parken zelfstandig of onder begeleiding van een natuurpark gids of een Hohe Tauern Ranger en ontdek het indrukwekkende planten en dierenrijk. Met een gids is de kans dat u dieren in het wild spot aanzienlijk groter. Gaat u zelfstandig op pad, zoek dan naar pootafdrukken en andere sporen in de sneeuw.

Tips voor sneeuwschoenwandelingen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.