Lange afstandswandeling Kaiserkrone, © Felbert Reiter
Lange afstandswandeling Kaiserkrone, © Felbert Reiter
Ellmauer Halt, © Peter von Felbert
Ellmauer Halt, © Peter von Felbert
Hintersteinersee, © Simon Oberleitner
Hintersteinersee, © Simon Oberleitner

Langeafstandswandeling
Kaiserkrone – Lange afstand wandelroute rondom de Wilder Kaiser

Deze vijfdaagse, middelzware lange afstand wandelroute rondom het imposante bergmassief van het Kaisergebergte is één van de mooiste meerdaagse tochten in Tirol. De trip gaat in Going am Wilden Kaiser van start. Van daaruit voert de 65 kilometer lange route langs alpenweides en almhutten. Betoverende natuur-highlights, zoals de Hintersteiner See, ontbreken natuurlijk niet onderweg. De kroon op deze wandeltocht is het adembenemende uitzicht op de omringende bergtoppen en dalen. Het zicht reikt van de Chiemsee tot aan de Großglockner en dit geeft een immens gevoel van vrijheid en grandeur.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Aschingerkapelle, Going (Hüttling)

Eindpunt

Aschingerkapelle, Going (Hüttling)

Bergketen

Kaisergebergte

Lengte

57,7 km

Duur

6 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.813 m

Hoogtemeters bergopwaarts4.000 m
Hoogtemeters afdaling4.000 m

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Routebeschrijving

In vijf dagen tijd legt u een route van 65 kilometer af. De wandeltijd voor deze middelzware tocht bedraagt 30 tot 35 uur. In totaal overbrugt u zo’n 5.000 hoogtemeters.

Etappe 1
De tocht start in Going (Hüttling) bij de Aschingerkapel. U wandelt over een bospad via de Graspoint Niederalm (1.075 meter) naar de hoger gelegen Oberen Regalm (1.313 meter). Van daaruit loopt u een stuk over de Adlerweg richting de Gaudeamushütte. Vervolgens volgt u een avontuurlijk pad door een prachtig mooie kloof naar de Gruttenhütte (1.620 meter), de hoogst gelegen hut in het Kaisergebergte.

Etappe 2
De tweede etappe is een wandeltocht rondom de berg Treffauer. De tocht start met een mooie boswandeling tot aan de idyllische Kaiser-Hochalm. Na een lunchpauze bij de Steiner Hochalm gaat u op weg naar de romantische Hintersteiner See (883 meter), waar het koude water een weldaad is voor vermoeide voeten. Via de zuidelijke oever van het meer wandelt u naar het eindpunt van deze etappe, de Seespitz aan de westoever.

Etappe 3
Op de derde dag neemt u het bospad naar de Walleralm, een prachtig bergweidegebied aan de voet van de Zettenkaiserkopf. Wandelend over alpenweides bereikt u het Kreuz am Hochegg (1.470 meter). Vanaf daar neemt u een bergpad naar de Kaindlhütte (1.293 meter), gelegen op een prachtig plateau. U vervolgt uw pad over de goed beveiligde Bettlersteig en passeert twee imposante kloven op weg naar beneden, naar het Anton-Karg-Haus (829 meter) in het Kaisertal. Daarna gaat het weer bergopwaarts via een wandelpad met diverse trappen en bruggetjes. Deze weg leidt naar het Hans-Berger-Haus op 936 meter. De steile klim gaat verder langs prachtige ‘Latschen’ (ofwel Pinus montana, een familielid van de naaldbomen) naar het op 1.577 meter gelegen Stripsenjochhaus. Hier kunt u genieten van het betoverende uitzicht op de hoge rotswanden van de Totenkirchl en de Predigtstuhl. 

Etappe 4
Vanuit het Stripsenjochhaus vertrekt u richting Stripsenkopf (1.807 meter). Van daaruit gaat de wandeling verder over de Feldberg (1.813 meter) en via de Scheibenbichlberg weer afwaarts richting Kaiserbachtal naar Griesenau. Onderweg wordt u telkens weer verrast door het fantastische uitzicht op de zuidelijke rotformaties van het Kaisermassief. Aan de andere kant reikt het panorama tot aan de noordelijk gelegen Chiemsee. Het laatste stuk van deze vierde etappe wandelt u over een bospad langs de oever van de Engelbach naar het eindpunt: Gasteig.

Etappe 5
Vanuit Gasteig gaat u via een bospad op weg naar de Wilder-Kaiser-Steig richting het zuiden. Tijdens het eerste deel van deze vijfde en laatste etappe heeft u de Maukspitze continu in het oog. Via de Niederkaiser bereikt u dan de Graspoint-Hochalm. Van daaruit volgt u de route naar de Graspoint Niederalm (1.075 meter) en tenslotte terug naar Going, het startpunt van deze trip.

Meer details over de afzonderlijke etappes, alternatieve routes, mogelijkheden om onder weg te pauzeren en te eten evenals overnachtingsmogelijkheden vindt u op www.wilderkaiser.info/kaiserkrone.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kaiserkrone – Lange afstand wandelroute rondom de Wilder Kaiser (47.5305,12.3545)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.