Bergwandeling Kellerjoch, © TVB Silberregion Karwendel
Bergwandeling Kellerjoch, © TVB Silberregion Karwendel

Bergwandeling
Kellerjochhütte

Deze eenvoudige wandeling maakt indruk met zijn spectaculaire uitzicht vanaf de Kellerjoch. Het uitzicht reikt van de Großglockner en de Großvenediger tot aan de Zugspitze in het noordwesten. De eindbestemming van de wandeling is de Kellerjochhütte, die bekend staat om zijn goede menukaart. De kapel op de top van de Kellerjoch ligt op steenworp afstand van de hut. Een aanrader voor tredzekere wandelaars.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Schwaz, Station Grafenast der Kellerjochbahn

Eindbestemming

Kellerjochhütte

Eindpunt

Schwaz

Bergketen

Lengte

12 km

Totale wandeltijd

4 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.237 m

Hoogtemeters bergopwaarts900 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Grafenast

Routebeschrijving

Vanuit Schwaz kunt u de stadsbus vanaf de Hochpillberg nemen naar Hotel Frieden. Vanaf het busstation gaat de route in dezelfde richting over de weg voorbij het Hotel Grafenast naar de lift. Passeer het liftstation onderlangs en volg dan geruime tijd de borden ‘Kellerjochhütte’ en ‘Alter Kellerjochweg’. Afwisselend loopt u over voetpaden, klimsecties, spoorwegen en velden omhoog door het bos. Op ongeveer 1.600 meter verandert u van het pad ‘Alten Kellerjochweg’ rechts naar het gemarkeerde jagerspad. Het pad voert met weinig hoogteverschillen door het bos naar de Naunzalm (Niederleger) in open alpine terrein. Hier voert de route naar de kleine, oude almhut bij het kruispunt, dat u onderlangs passeert. Vervolgens gaat het pad in kronkelwegen langzaamaan omhoog naar de Naunzalm- Hochleger (bij het oude gebouw van Niederlegers niet rechtsaf slaan naar de ‘Galtererweg‘). Vanaf de Hochleger volgt u de ‘Kellerjochhütte’ en wandelt u omhoog richting de hut die al geruime tijd in het zicht is. De Kellerjochhütte wordt uiteindelijk vanuit het noordwesten bereikt.

Tip: na een culinaire pauze bij de Kellerjochhütte loopt u binnen een half uur naar de top. De top, met een hoogte van 2.344 meter, biedt niet alleen de bijzondere topkapel, maar ook een spectaculair panorama dat het uitzicht vanuit de Kellerjochhütte overtreft. Wandelaars dienen te beschikken over goede tredzekerheid en geen last te hebben van hoogtevrees voor deze beklimming.

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kellerjochhütte (47.318743,11.720105)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.