Ötztal fietspad langs Ötztaler Ache, © Ötztal Tourismus/Lukas Ennemoser
Ötztal fietspad langs Ötztaler Ache, © Ötztal Tourismus/Lukas Ennemoser

Ötztal fietspad

Het Ötztal fietspad verbindt met een lengte van bijna 50 kilometer het mooie Haiming (663 meter) met de fruitvelden aan het begin van het dal in Sölden (1.360 meter) in het uiterste zuiden, omringd door de machtige toppen van de Ötztaler Alpen. Hoogtepunten langs de route zijn Area 47 Adventure Park, de Habicher See, de Stuibenfall, een van de grootste watervallen in Tirol (omweg vereist), de Aqua Dome en de spectaculaire fietsbruggen die voeren over de brullende Ötztaler Ache. De route van het fietspad, die bij Haiming van de Innradweg afwijkt, is zo ontworpen dat deze zo ver mogelijk van de hoofdweg afligt en voert door het platteland en over kleine zijwegen. Een leuke bijkomstigheid: de route loopt door bijna alle dorpjes in het Ötztal. Het Ötztal fietspad is vanwege de goede wegcondities en de gematigde hellingen perfect voor gezinnen met kinderen. De route is verdeeld in vier vrij korte etappes. Fietsers die beschikken over voldoende conditie leggen het traject probleemloos in één dag af.

Acutele waarschuwing: als gevolg van gevaar voor vallend puin in de buurt van een steengroeve is het Ötztal fietspad tussen de tunnel bij Winklen en Huben afgesloten. Er is een alternatieve route beschikbaar.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Haiming

Eindpunt

Sölden

Bergketen

Lengte

49 km

Reistijd

5 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation
    • Haiming
    • Sautens
    • Längenfeld

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.348 m660 m

Hoogtemeters bergopwaarts865 m
Hoogtemeters afdaling180 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Bahnhof Haiming 

 

Downloads

Routebeschrijving

 

Etappe 1: Haiming - Oetz
Hoogte bergop-/dalwaarts: 225/100 meter, duur: 1 uur 30 minuten, lengte: 14,7 kilometers, hoogste punt: 776 meter, moeilijkheidsgraad: gemiddeld (rood)

Van Haiming in het Inntal loopt de eerste etappe door het begin van het Ötztal. Na een korte wandeling langs de herberg passeert u de Ötztal-Bahnhof. Vervolgens gaat u langs het avonturenpark Area 47, dat een leuke tussenstop biedt, en verder via Brunau en langs de Oetztaler Ache naar het centrum van Oetz. 

Pauzemogelijkheden etappe 1: Argentijnse BBQ / Lakeside Restaurant (Area 47), Gasthaus Post in Sautens, diverse herbergen in Oetz

Fase 2: Oetz - Umhausen
Hoogte bergop-/dalwaarts: 212/37 meter, duur: 1 uur 15 minuten, lengte: 8,2 kilometer, hoogste punt: 970 meter, moeilijkheidsgraad: gemiddeld (rood)

Vanaf Oetz loopt de route deels parallel aan de Ötztaler Bundesstraße richting het zuiden. Kort nadat de Ötztaler Ache is overgestoken na Habichen, leidt het pad het bos in. Neem een ​​omweg naar Habicher See of kies voor de klim naar Tumpen. Vanaf daar wandelt u ontspannen langs de velden van de brede vallei van Umhausen, langs de Engelswand, tot u Östen bereikt, vlak voor het centrum van Umhausen.

Pauzemogelijkheden etappe 2: diverse herbergen in Tumpen en Umhausen​

Fase 3: Umhausen - Längenfeld
Hoogte bergop-/dalwaarts: 270/57 meter, reistijd: 1 uur, lengte: 11,5 kilometer, hoogste punt: 1.184 meter, moeilijkheidsgraad: gemiddeld moeilijkheidsgraad (rood)

Na het oversteken van de Ötztaler Ache begint de derde etappe aan de westkant van de rivier en voert over een vrij nieuw fietspad, ver weg van de hoofdweg, naar Köfels. Door de versmalling van het dal loopt de route langzaam richting de hoofdweg. Voor fietsliefhebbers zijn er twee spectaculaire nieuwe fietsbruggen over de wilde Ötztaler Ache. Vanaf Winklen wordt het dal weer breder en loopt een ontspannen route naar Längenfeld langs de rivier.

Pauzemogelijkheden etappe 3: diverse herbergen in Längenfeld

Etappe 4: Längenfeld - Sölden
Hoogte bergop-/dalwaarts: 252/72 meter, duur: 1 uur 15 minuten, lengte: 14,6 kilometer, hoogste punt: 1.348 meter, moeilijkheidsgraad: gemiddeld moeilijkheidsgraad (rood)

In de vierde fase komen de drieduizenders van de Ötztaler Alpen nog dichterbij. Tot aan Huben loopt de route langs de Ötztaler Ache, ver van de hoofdweg. De volgende dalversmalling zorgt ervoor dat het fietspad (grind) en de Bundesstraße opnieuw bij elkaar komen. Via verschillende tunnels en bruggen voert de route naar Sölden, de eindbestemming van de etappe in het hoger gelegen deel van het Ötztal.

Pauzemogelijkheden etappe 4: verschillende herbergen in Huben en Sölden

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Ötztal fietspad (47.25575,10.8832)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.