Naturparkregion Reutte

Grote bergmeren, hoge bergtoppen en de wilde Lech als rode draad door de regio: gelegen aan de grens met Beieren, is Naturparkregion Reutte de toegangspoort tot de bergen van Tirol.

Naturparkregion Reutte bestaat uit elf dorpen, die zijn gelegen aan de rivier de Lech. De Lech is een van de laatste wildwaterrivieren in Europa. De regio wordt ook gekenmerkt door grote meren, waaronder de Plansee op 1.000 m hoogte, de Lechtal Alpen, uitgestrekte groene weiden, kabbelende beekjes en een breed dal. Voor outdoor liefhebbers is er veel te zien en te doen in de regio, van langlaufen en alpine skiën in de winter tot wandelen, mountainbiken en klimmen in de zomer. Reutte heeft vele culturele bezienswaardigheden en een mooi stadscentrum. Bezoekers met interesse voor historie moeten een bezoek brengen aan Burgenwelt Ehrenberg. Tussen de Ruine Ehrenberg en het Fort Claudia ligt ‘highline179’, 's werelds langste voetgangershangbrug. De brug werd geopend in 2014 en is 406 meter lang. Een must voor iedereen met een sterke maag en zonder hoogtevrees! Watersport liefhebbers kunnen kiezen tussen wildwater raften op de Lech of gaan zeilen, surfen, duiken en roeien op het rustigere meer de Plansee.

Zomer

 • In Reutte vindt u de langste voetgangershangbrug van Oostenrijk en de een na hoogste van Europe. De 'Highline 179' brug hangt 110 meter boven de grond en is voorzien van LED-verlichting.
 • In deze vakantieregio ligt meer dan 650 km aan wandelpaden op u te wachten, waaronder de Alpenrosenweg, de Rundwanderweg Stuibenfälle en meerdere etappes van de Adelaarsweg. Verken het natuurpark Tiroler Lechtal of maak een tocht over een van de negen Nordic walking-routes.
 • Als u graag hogerop wilt, kunt u in de verschillende klimgebieden van de regio kiezen uit meer dan 6.000 klimroutes.
 • 140 km aan fiets- en mountainbikepaden biedt zowel uitdaging aan veeleisende mountainbikers als toerfietsers. Ontdek deze vakantieregio door een etappe van het Bike Trail Tirol te rijden of doorkruis per fiets de hele Natuurparkregion Reutte over de oude Romeinse weg Via Claudia Augusta, die van Venetië naar Donauwörth loopt. Langere fietstochten, zoals die over de 52 km lange Lechradweg, kunt u eveneens trotseren op e-bikes, die in de regio volop te huur zijn.
 • In Naturparkregion Reutte vindt u een groot aantal meren, zoals de Frauensee, de Alatsee, de Lechausee, de Urisee, de Plansee en de Heiterwanger See. Het grootste meer, de Plansee, is de hoogste plaats van Oostenrijk waar een commerciële scheepvaart rederij actief is.
 • Bezoek de plaatsen waar zich de bewogen geschiedenis van de regio heeft afgespeeld, zoals de Burgenwelt Ehrenberg.

Winter

 • In de regio vindt u meer dan 20 loipen met een totale lengte van ruim 120 km. 30 km loipe is speciaal geprepareerd voor beoefenaars van de skating variant. De langlaufloipe bij Waldrast is voorzien van LED-verlichting, waardoor u ook ´s avonds geniet van cross country skiplezier. Bovendien worden in Natuurparkregion Reutte regelmatig kennismakingscursussen en uitgebreide cross country skicursussen georganiseerd.
 • Niet-skiërs kunnen in de winter gebruik maken van twee Nordic walking-routes, de Lechufer-Trail en de Panorama Walking Weg. Geniet op sneeuwschoenen van de schoonheid van Natuurparkregion Reutte en maak als eerste een spoor in de verse sneeuw.
 • ´s Winters vriest de Plansee dicht en kan er op worden geschaatst. Er zijn twee ijsbanen voor kinderen en twee schaatstrajecten met een lengte van 12 en 5 km. Nog meer schaatsplezier vindt u in de dorpen en in Breitenwang, waar een overdekte ijsbaan ligt. In veel plaatsen kunt u ook curling beoefenen.
 • De skipistes bij de Reuttener Bergbahnen bieden niet alleen beginners de mogelijkheid hun eerste bochten op ski’s te maken, maar vormen ook uitdaging aan gevorderde skiërs. Het skigebied bestaat al meer dan 50 jaar en beschikt over 3 liften en 17 km piste.
 • Geniet in Naturparkregion Reutte van een traditionele tocht met een paardenslee of laat uw slee door sledehonden voorttrekken over de Hundeschlitten-Trail.

Naturparkregion Reutte bestaat uit elf dorpen, die zijn gelegen aan de rivier de Lech. De Lech is een van de laatste wildwaterrivieren in…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Naturparkregion Reutte


Alle activiteiten+
© Naturparkregion Reutte/Robert Eder
© Tirol Werbung/Aichner Bernhard
© Tirol Werbung/Kathrein Verena
© Naturparkregion Reutte
© Tirol Werbung/Aichner Bernhard

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Naturparkregion Reutte


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Naturparkregion Reutte

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Untermarkt 34, Reutte, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.