Stubaital

Omringd door zo'n 100 'drieduizenders' biedt het Stubaital, zowel in de zomer als in de winter, tal van outdooractiviteiten. Van het Wipptal strekt het Stubaital zich uit naar het zuidwesten.

Deze regio biedt tal van activiteiten en faciliteiten voor zowel gezinnen als sportievelingen. De regio Stubai Tirol wordt gevormd door de vakantiedorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg. Doe nieuwe krachten op tijdens het wandelen in de Stubaier Alpen, kijk uit over de Stubaier Gletscher of laat uw hart letterlijk sneller kloppen tijdens het mountainbiken in Stubai. Ook in de winter bent u in Stubai Tirol aan het juiste adres voor een afwisselende vakantie: skiën, cross country skiën, rodelen en ijsklimmen zijn maar enkele van de winterse sporten die u hier kunt beoefenen. De Stubaier gletsjer biedt sneeuwzekerheid tot juni.

Zomer

 • Met ruim 850 km aan wandelpaden, omringd door zo’n 100 ‘drieduizenders’, is er aan wandelmogelijkheden geen gebrek. De Stubaier Höhenweg, die uitsluitend in etappes is af te leggen, is ruim 120 km lang. Bij deze route worden maar liefst 8.000 hoogtemeters overbrugd. Themaroutes, zoals de Franz-Senn-Weg, Besinnungsweg en de WildeWasserWeg tonen inzicht in de bijzonderheden en diversiteit van het Stubaital.
 • Het hoogtepunt van de vakantie is een bezoek aan het bergtopplatform ‘Top of Tyrol’ bij de Stubaier gletsjer (3.210 m).
 • Ook mountainbikers kunnen zich uitleven in Stubai. De 720 km bewegwijzerde mountainbikepaden, met in totaal 13.000 hoogtemeters, bieden uitdaging  aan zowel beginners als professionals.
 • In Stubai zijn ook volop activiteiten voor kinderen. Wat denk u van zomerrodelen, minigolfen, het roofvogelpark in Telfes en de WildeWasserSpielplatz? Overnachten kan in een van de speciale familiehotels.
 • Talrijke klettersteigen en klimtuinen laten u de adembenemende bergwereld van de Stubaier Alpen van zijn beste kant zien. Ook in de hochseilgärten maakt u kennis met deze spannende combinatie van natuur en sport.
 • De Elfer staat bekend als een paragliding gebied van topniveau.
 • Drie openluchtzwembaden en een overdekt zwembad bieden verkoeling op warme zomerdagen.

Winter

 • In de regio Stubai Tirol bieden maar liefste vier skigebieden met in totaal 148 km pistes. De skigebieden Schlick2000 in Fulpmes, de 11erLifte in Neustift, de Serlesbahnen in Mieders en enkele kleinere liften bieden u veelzijdig ski- en snowboardplezier. Het skigebied op de Stubaier gletsjer garandeert sneeuwzekerheid van oktober tot juni en is meerdere keren uitgeroepen tot TOP familieskigebied tijdens de Skiguide Awards van ADAC (de Duitse ANWB).
 • De twee grootschalige snowparks Moreboards Stubai Zoo en Stubai Park Schlick2000 bieden volop afwisseling voor snowboarders en freeskiërs.
 • Het BIG Family Ski-Camp, Ronny’s Kinderland en de Alpin Kids zorgen voor de jongste gasten in het Stubaital.
 • In het Stubaital vindt u 60 km aan rodelbanen, verdeeld over 12 afdalingen voor alle niveaus. Vier verlichte banen zorgen voor rodelplezier in de avonduren.
 • Voor cross country skiërs beschikt het Stubaital over 130 km aan langlaufloipen. De hoogeteloipe van skiberg Serles ligt op een hoogte van 1.600 tot 1.800 m.
 • Op twaalf plaatsen kunt u ijsklimmen. De bevroren Grawa-waterval en de 20 m hoge ijsklimtoren bij de Stubaier Gletscher vormen bijzonder sportieve uitdagingen. Daarnaast vindt u in sportklimhal Fulpmes 30 verschillende klimroutes met een moeilijkheidsgraad van IV tot X.

Deze regio biedt tal van activiteiten en faciliteiten voor zowel gezinnen als sportievelingen. De regio Stubai Tirol wordt gevormd door de…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Stubaital


Alle activiteiten+
© TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr
© TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr
© TVB Stubai Tirol
© Tirol Werbung/Herbig Hans
© Christoph Ascher

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Stubaital


Alle vakantiewoningen in Stubaital

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Stubaital

Aankomst Stubaital

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorf 3, Neustift im Stubaital, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.