Wipptal

Het Wipptall, ten zuiden van de regionale hoofdstad Innsbruck, is populair bij wandelaars en mountainbikers in de zomer, maar heeft ook genoeg te bieden voor wintersportliefhebbers.

Het Wipptal loopt ten zuiden van de regionale hoofdstad Innsbruck over de Brennerpas, waarbij Oostenrijk sluit aan Italië. Deze 33 km lange vallei wordt omringd door de Stubaier Alpen en de Tuxer Alpen. Het dal en de vele zijdalen met hun traditionele dorpen en ongerepte landschappen zijn populair bij wandelaars in de zomer. De twee plaatsjes Vals en St. Jodok im Valsertal, zijn aangewezen wandel-dorpen en een ideaal startpunt voor mooie wandelingen. In de winter is Steinach am Brenner, de grootste stad in het Wipptal, het uitgangspunt voor skiërs en snowboarders die de Bergeralm willen verkennen, een klein maar perfect skigebied met pistes voor alle niveaus. Cross-country skiërs vinden zowel in het dal als op de berg tal van routes. Een van de skigebieden ligt bij de Sattelberg in de buurt Gries, waar de skiërs de grens met Italië kunnen oversteken. De berg is gelegen aan de ingang van de Obernbergtal, populair in de zomer onder mountainbikers en wandelaars dankzij het idyllische meer aan het eind van het dal. 

Zomer

 • In het Wipptal vindt u meer dan 500 km wandelpaden voor zowel ontspannen wandelingen over alpenweiden als bestijgingen van bergtoppen.
 • Ruim 20 bergtouren, naar onder andere de Habicht, Sattelberg en Serles en het Altaar van Tirol, bieden uitdaging aan zowel beginnende en ervaren klimmers.
 • Ook mountainbikers vinden in het Wipptal eersteklas voorzieningen. De Bike Trail Tirol loopt dwars door het wonderschone landschap en in het Bike Park Tirol in Steinach kunt u uw downhill skills oefenen.
 • Het Gschnitztal, Obernbergtal, Valsertal, Schmirntal en Navistal zijn de ongerepte zijdalen van het Wipptal. Hier zult u tevergeefs zoeken naar grote hotels, liftvoorzieningen en zelfbedieningsrestaurants. Hier vindt u uitsluitend dorpsherbergen, bergweides, wandelpaden en bergwanden.
 • Breng ook in de zomer eens een bezoek aan de Stubaier gletsjer, gelegen aan het eind van het Stubaital, eveneens een zijdal van het Wipptal.
 • Geniet vanaf het uitzicht platform ‘Top of Tyrol’ (3.210 m) van het adembenemende uitzicht over de bergwereld van Noord en Zuid Tirol.
 • Een bezoek aan de schilderachtige Obernberger See (1.590 m) is beslist de moeite waard.
 • Dankzij de gunstige ligging van het Wipptal, kunt u eenvoudig een uitstapje maken naar Südtirol of Innsbruck.

Winter

 • In de ongerepte zijdalen van het Wipptal, Gschnitztal, Schmirntal, Obernbergtal, Valsertal en het Navistal, zoekt u tevergeefs naar hotelcomplexen, grote skiliften en après-ski bars. Het landschapsbeeld wordt hier gevormd door oude herbergen, typische Tiroler boerderijen, kleine dorpsliften met oefenhellingen voor beginners en kinderen, rodelbanen en loipen.
 • In Steinach kunt u naar hartenlust skiën in skigebied Skiarena Bergeralm, dat met 29 km piste het grootste wintersportgebied van de regio is.
 • Enthousiaste sporters gaan ook in de avonduren de piste op. Met drie verschillende afdalingen met een totale lengte van meer dan 9 km, behoort de Skiarena Bergeralm tot de grootste avondskigebieden van Europa.
 • In de Fun-Arena Bergeralm, met indrukwekkende kickers, rails en funboxen, vinden regelmatig nationale en internationale snowboard- en freestylewedstrijden plaats.
 • Ook de Stubaier gletsjer is goed bereikbaar. Het Stubaital is een zijdal van het Wipptal.
 • De 100 km gespoorde loipen in de klassieke en skating variant, bieden uitdaging in het Wipptal en de zijdalen. Bij de hoogteloipe Bergeralm ligt, naast de klassieke loipe, ook een geprepareerd spoor voor de skating variant.
 • Het Wipptal is het startpunt van 14 klassieke skitouren.
 • Rodelen is populair bij zowel de vakantiegangers als inwoners. Het Wipptal telt 13 rodelbanen met een totale lengte van 50 km.

Het Wipptal loopt ten zuiden van de regionale hoofdstad Innsbruck over de Brennerpas, waarbij Oostenrijk sluit aan Italië. Deze 33 km…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Wipptal

Alle activiteiten+
© Ch. Schwann
© Tourismusverband Wipptal
© Wipptal/Daniel Ganzer
© Cornelia Lackner

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Wipptal


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Wipptal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Brennerstraße 67, Steinach am Brenner, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.