Wandelen met kinderen

Kinderen zijn dol op spelen, ravotten en plezier maken. Dit kan in Tirol uitstekend tijdens een wandelvakantie met het gezin dankzij de speciale wandelroutes voor kinderen. Samen met de ouders genieten kinderen van een actieve, leuke en leerzame vakantie in de bergen en natuur van de Tiroler Alpen, waarbij de dagen voorbijvliegen.

Tirol is bij uitstek dé plek in Oostenrijk voor een wandelvakantie met kinderen. De regio is gespecialiseerd in kindvriendelijk wandelen en heeft diverse wandelroutes uitgestippeld voor families. Er zijn zelfs wandelroutes waarbij het wandelen met de kinderwagen of met de hond mogelijk is, zodat de hele familie kan deelnemen aan dit leuke uitstapje.

Bij een wandeling met kinderen draait het niet om het eindpunt, maar om al het moois op en langs de route. Kleurrijke bloemen langs de weg en natuurlijke obstakels om op te klauteren zoals een omgevallen boom, zijn slechts enkele voorbeelden. Belangrijk bij het bergwandelen met kinderen is dat de afstand en duur van de route wordt afgestemd op de jongste deelnemer. Zodat ook deze telg met volle teugen van de wandeling kan genieten. Ook het inplannen van voldoende stops is belangrijk. Dit kan een berghut met speeltuin zijn, maar ook een bijzonder belevenispark of een leuke picknickplaats.

Tirol is bij uitstek dé plek in Oostenrijk voor een wandelvakantie met kinderen. De regio is gespecialiseerd in kindvriendelijk wandelen en…

toon meertoon minder

Themawandelingen

Wandelingen geschikt voor kinderwagens

Wandelingen naar bergmeren en kloven

Topwandelingen met kinderen

Wandelingen naar berghutten & alpenweiden

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.