WildeWasserWeg Stubai, © Andre Schönherr
WildeWasserWeg Stubai, © Andre Schönherr

Bergwandeling
WildeWasserWeg Stubai

Op de WildeWasserWeg in het Stubaital staat het element water centraal in alle vormen: een glinsterende gletsjer met eeuwig ijs, turkooisblauwe bergmeren en een aantal kleine bronnen. Als je alle drie de etappes naar de Sulzenauferner - de bestemming van de tocht - wilt maken, moet je beschikken over een goede conditie voor een 22 kilometer lange tocht met 1.250 hoogtemeters. Maar ook de eerste twee etappes van de driedelige middelzware route zijn een wandeling waard. Aan het einde van de eerste etappe wacht immers een van de grootste hoogtepunten: de Grawa waterval. Dit is de grootste waterval van de Oostelijke Alpen.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

WildeWasserArena bij Steinbruch in Ranalt

Eindbestemming

Sulzenaugletscher

Eindpunt

WildeWasserArena bij Steinbruch in Ranalt

Bergketen

Lengte

22 km

Totale wandeltijd

9 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.520 m1.320 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.250 m
Hoogtemeters afdaling1.250 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Routebeschrijving

Het pad begint in de WildeWasserArena bij de groeve in Ranalt aan de oevers van de Ruetz, leidt door de spectaculaire Ruetz-cataract naar de Tschangelair alm en uiteindelijk naar de machtige Grawa-waterval.

De tweede etappe loopt als een bocht vanaf de Grawa-waterval over de oude steile Almsteig. Tredekerheid, een goede fysieke conditie en vooral goed schoeisel zijn vereist, vanwege de nattige grond. Na iets meer dan een uur lopen bereikt u Sulzenegg (1.800 meter), vanwaar u door het enorme dal kunt lopen dat wordt gevormd en gedomineerd door de drie watervallen en met een gletsjerzicht naar de Sulzenaualm. Vanuit de idyllische berghut leidt het pad heel dicht naar de voet van de krachtigste van de drie watervallen: de Sulzenaufall. In bochten gaat het verder naar de Sulzenauhütte, die als een adelaarsnest direct boven een rotsachtige afgrond staat et geweldig uitzicht. 

De derde etappe van de route voert van de Sulzenauhütte naar de voet van de Sulzenaufern. Vervolgens volgt het pad door het geleidelijk stijgende dal, langs zanderige gebieden en gladde en kleurrijke gletsjersecties, altijd heel dicht bij de brullende gletsjerstroom. Aan het einde van de WildeWasserWeg bereikt u het steeds groter wordende gletsjermeer aan de voet van de zacht stromende Sulzenau-gletsjer met kleine beekjes. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht op talloze kleine watervallen, de grillige torens van de Sulzenaufern-gletsjerkam en de kleine sneeuwkam van de hoogste berg in de Stubaier Alpen, de Zuckerhütl.

De terugweg loopt via dezelfde route.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: WildeWasserWeg Stubai (47.0258,11.219)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.