Berwang

Het idyllische dorpje Berwang is het hoogstgelegen dorp van de Tiroler Zugspitze Arena vakantieregio. Het biedt vele sportfaciliteiten voor skiën, wandelen en mountainbiken.

Berwang heeft slechts 560 inwoners en is gelegen op meer dan 1.300 meter hoogte, een ideaal uitgaanspunt voor wandelingen, mountainbiketochten en korte skitochten. Het kleine skigebied boven het dorp is populair onder beginnende skiërs en families. Berwang is het hoogstgelegen dorp in de Tiroler Zugspitz Arena. Hier is absolute sneeuwzekerheid gegarandeerd tot Pasen. Dit in combinatie met een groot aantal zonuren, maakt Berwang een winter sprookje voor zowel skiërs als non-skiërs.
Wandelaars kunnen tijdens de zomermaanden vele wandeltochten ontdekken die door het afgelegen Berwangertal voeren langs de dorpjes Mitteregg, Brand, Bichlbächle en Gröben, allemaal deel uitmakend van dezelfde gemeente. Onderweg komt u langs groene almen vol fleurige alpenbloemen. Op warme dagen is er geen betere plek om af te koelen dan het 'Bärenbad', een klein openluchtzwembad in het bos aan de rand van Berwang. Bierliefhebbers moeten beslist een bezoek brengen aan hotel Thaneller in Rinnen, de thuishaven van één van de grootste brouwerijen in Oostenrijk. 

Zomer 

  • Vanwege de hoge ligging is Berwang ook hartje zomer een ideale bestemming voor het maken van wandelingen. De Berwanger Sonnalmbahn brengt u snel op de Sonnalm en van daaruit verder naar het prachtige hooggebergte.
  • Voor verkoeling na een sportieve dag brengt u een bezoek aan het 'Bärenbad', een 10.000 m2 groot openluchtzwembad met een grote ligweide.

Winter

  • Tijdens het skiën op de Sonnalm in het Berwangertal geniet u van harmonie en rust. Het skigebied van Berwang beschikt over 35 km pistes en 12 liften, waardoor het erg overzichtelijk is.
  • In Berwang kunt u tijdens het avondskiën ook ´s avonds tot in het dal carven.
  • Dankzij de hoogte kunt u van december tot oktober cross country skiën op 15 km perfect geprepareerde loipen.
  • In Berwang kunt u ook touren maken, schaatsen, curling beoefenen, rodelen of een romantische tocht per paardenkoets maken.

Berwang heeft slechts 560 inwoners en is gelegen op meer dan 1.300 meter hoogte, een ideaal uitgaanspunt voor wandelingen, mountainbiketochten en…

toon meertoon minder
Berwang
Berwang

Populaire accommodatie in Berwang


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Berwang

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Nummer 82, Berwang, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.