Brixen im Thale

Omgeven door de Kitzbüheler Alpen ligt het charmante Brixen im Thale. Het Brixental is vernoemd naar dit charmante stadje op 794 m hoogte.

Te midden van de Kitzbüheler Alpen ligt het charmante Brixen im Thale (794 m). Het Brixental heeft zijn naam te danken aan dit idyllische plaatsje. Wie 'Tirol' hoort, denk niet automatisch aan glooiende heuvels en een schilderachtig landschap. Echt heeft het Brixental, een zijdal van het Inntal, dat alles en meer te bieden. De hoofdstad Brixen im Thale, profiteert hiervan op vele manieren. 

De wilde grootsheid dat grotendeels domineert in Tirol, zoekt men tevergeefs rond Brixen im Thale. De groene bergen van de Kitzbüheler Alpen aan de zonzijde van Brixen vallei worden sinds mensenheugenis gebruikt voor de landbouw. Tot op de dag van vandaag is landbouw nog steeds een belangrijke nijverheid in het dorp.
Het leven is minder hectisch en de sfeer niet zo glamourachtig als in de buurt van Kitzbühel, waardoor bezoekers zich comfortabel en relaxed voelen. Velen van hen hebben een tweede huis in Brixen im Thale waar ze veel van hun vrije tijd doorbrengen. Talrijke wintergasten genieten elk jaar van de eindeloze pistenkilometers en de ontspannen sfeer. Het valt niet te ontkennen: Brixen im Thale maakt indruk.   

Zomer

  • Tegenwoordig komen vooral gezinnen en natuurliefhebbers naar Brixen om hun vakantie door te brengen.
  • Wandelaars hebben de keuze uit ontelbare wandelingen van alle niveaus. E-bikers vinden volop uitdaging in de grootste e-bikeregio van de Alpen.
  • Het kleine zwemmeer aan de rand van het dorp biedt verkoeling op warme dagen.
  • Bij de Filzalmsee, gelegen nabij de gondelbaan Hochbrixen, vindt u allerlei attracties geïnspireerd door de thema’s natuur en water.
  • Of u nu op zoek bent naar een gemoedelijk pension of u graag in een luxehotel laat verwennen, Brixen im Thale biedt een grote diversiteit aan accommodaties.

Winter

  • Als u ΄s winters naar Brixen im Thale komt om te skiën heeft u in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, het grootste skigebied van Oostenrijk, de beschikking over meer dan 270 km uitstekend geprepareerde pistes.
  • In het Alpeniglu® -dorp wordt ieder jaar rond een bepaald thema een sprookjeswereld uit sneeuw en ijs gecreëerd. U kunt zelfs een nacht in een iglo doorbrengen.
  • Vanuit Brixen heeft u ook toegang tot het 70 km lange loipennetwerk.

 

Te midden van de Kitzbüheler Alpen ligt het charmante Brixen im Thale (794 m). Het Brixental heeft zijn naam te danken aan dit idyllische…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Brixen im ThaleAlle activiteiten+
© Tirol Werbung/Bernhard Aichner
© Kurt Tropper
© Albin Niederstrasser
© Alpeniglu
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Populaire accommodatie in Brixen im Thale


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Brixen im Thale

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorfstraße 93, Brixen im Thale, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.