Ehrwald

Ehrwald (994 m) ligt aan de oostelijke rand van het Ehrwalder Becken natuurgebied en heeft de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, als paradepaardje. Het uitzicht op de Zugspitze is ronduit spectaculair: in de verte het Inntal, de onwerkelijke groene Eibsee in de buurt van Garmisch-Partenkirchen, de Hintertuxer gletsjer en op heldere dagen reikt het zicht zelfs tot de TV-toren in München.

Imposante indrukken bieden zich aan in de Zugspitzarena, zoals het gebied ook wel genoemd wordt. Een bijzondere ervaring zijn de zonnewende bergvuren op 21 juni. Deze bergvuren zijn verspreid over het hele Alpengebied, maar de bergvuren in Erhwald zijn uniek. De zonnewende bergvuren zijn zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Zomer

  • Wandelwegen van elke moeilijkheidsgraad bieden volop afwisseling en variëren van een ambitieuze klettersteig tot een ontspannen gezinswandeling.
  • Ehrwald is het eindpunt van één van de etappes van de Adelaarsweg, de lange-afstandswandelweg, die Tirol van oost naar west doorkruist en vanuit het licht gezien het silhouet van een adelaar vormt.
  • Bent u een ervaren bergbeklimmer? Beklim dan de Zugspitze en daal met de Zugspitzbahn weer af naar het dal. Het is een absolute must om de hoogste berg van Duitsland eens te beklimmen of met de kabelbaan naar de top te gaan.
  • In het dal ligt een 9-holes golfbaan tussen Ehrwald en Lermoos.
  • Zwembaden, tennisbanen en minigolf, hier is voor iedereen wat te doen.

Winter

  • In Ehrwald heeft u de keuze uit de skigebieden Zugspitzplatt, de skigebieden bij de Wettersteinbahnen en de Sonnenliften en het skigebied Ehrwalder Alm. In totaal staan in Ehrwald 65 km uitstekend geprepareerde pistes ter beschikking.
  • Het panoramische uitzicht van 360° op de top van de Zugspitze is ook een aanrader voor non-skiërs. De Tiroler Zugspitzbahn brengt u comfortabel en snel naar de top. Het Zugspitzmuseum, de hoogste hut van de Duitse Alpenvereniging en de oude grensposten zijn ook zeker een bezoek waard.
  • Het cross country skigebied is direct toegankelijk vanuit Ehrwald en telt 110 km loipen, waaronder een 10 km lange loipe op 1.500 m.
  • Lange winterwandelpaden, een kunstijsbaan en een rodelbaan maken het vakantieaanbod in Ehrwald compleet.

Imposante indrukken bieden zich aan in de Zugspitzarena, zoals het gebied ook wel genoemd wordt. Een bijzondere ervaring zijn de zonnewende bergvuren…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Ehrwald
Alle activiteiten+
Ehrwald
© Tirol Werbung/vivalpin
© Albin Niederstrasser
© Tiroler Zugspitz Arena
© Tiroler Zugspitz Arena/Albin Niederstrasser
© Tiroler Zugspitz Arena

Populaire accommodatie in Ehrwald


Alle vakantiewoningen in EhrwaldAlle hotels in Ehrwald

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Ehrwald

Aankomst Ehrwald

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kirchplatz 1, Ehrwald, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.