Fieberbrunn

Fieberbrunn heeft zijn naam te danken aan 'Fieber' (koorts) en 'Bründl' (het Tiroler woord voor fontein), want het dorp kent een lange geschiedenis als spa.

Fieberbrunn heeft zijn naam te danken aan 'Fieber' (koorts) en 'Bründl' (het Tiroler woord voor fontein), want het dorp kent een lange geschiedenis als spa. Het volgende verhaal doet de ronde: Margarethe Maultasch, een prinses van de provincie Tirol in de 14e eeuw, leed aan een ernstige koortsaanval. Zij kwam naar Fieberbrunn, dronk uit de Pramau bron en genas volledig.
Ook vandaag de dag heeft Fieberbrunn nog een 'genezend tintje'. In 1947 werd het farmaceutische bedrijf Gebro opgericht dat momenteel wereldwijd producten distrubeert en bijna 300 werknemers heeft in het hart van de Kitzbüheler Alpen. 

Fieberbrunn (790 m) is het grootste dorp in het Pillerseetal, één van de mooiste gebieden van de Tiroler Alpen in het Pillerseetal. Fieberbrunn, gelegen te midden van de Kitzbüheler Alpen, nodigt actieve vakantiegangers, gezinnen en rustzoekers uit voor een bezoek en is in de winter met name een begrip onder cross country skiërs en freeriders. 

Zomer

  • Op de ca. 400 km gemarkeerde wandelwegen (700 m - 2.500 m), vindt elke wandelaar routes en tochten van zijn gading.
  • De regio is een uitgelezen bestemming voor gezinnen en behoort tot de Family Tirol Dörfern. Met de geluksdraak Tatzi, de Timoks Alm en het Triassic Park zullen kinderen zich niet snel vervelen.
  • Bergbeklimmers hebben Fieberbrunn al lang geleden ontdekt. Niet voor niets staat het Pillerseetal bekend als Climbers Paradise. Het dorp telt maar liefst 500 klimroutes, meerdere klettersteigen en de Fun Connection Hochseilgarten.
  • Accommodaties en restaurants in alle categorieën en prijsklassen zorgen voor een prettig verblijf.

Winter

  • Het Pillerseetal en Fieberbrunn hebben meer dan 100 sneeuwdagen per jaar en zijn daarmee zeer sneeuwzeker.
  • De regio is een mekka voor cross country skiërs en behoort tot de beste gebieden van Tirol. In Fieberbrunn wordt ongeveer 25 km loipen geprepareerd. De gehele regio telt zo’n 110 km loipen in de klassieke als skating variant.
  • In het skigebied bij Fieberbrunn heeft u de beschikking over 11 liften en 43 km strak geprepareerde pistes. Het devies is hier: ‘kwaliteit boven kwantiteit’. Ook ambitieuze skiërs en snowboarders voelen zich thuis in het Pillerseetal. In totaal telt de regio 97 km piste.
  • Freeriden is in Fieberbrunn al vanouds een begrip. De internationale Freeride World Tour, waarbij freeriders uit de gehele wereld hun krachten meten op de afdaling van de Wildseeloder, vindt hier jaarlijks plaats.
  • De keuze aan overnachtingsmogelijkheden in hotels en familiepensions is al even veelzijdig als het vrijetijdsprogramma.

Fieberbrunn heeft zijn naam te danken aan 'Fieber' (koorts) en 'Bründl' (het Tiroler woord voor fontein), want het dorp kent een…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Fieberbrunn

Alle activiteiten+
© Tirol Werbung/Bernd Uhlig
© TVB PillerseeTal
© PillerseeTal
© PillerseeTal

Populaire accommodatie in Fieberbrunn


Alle hotels in Fieberbrunn

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Fieberbrunn

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorfplatz 1, Fieberbrunn, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.