Fulpmes

Fulpmes voor beginners: Fulpmes in het Stubaital staat bekend om zijn eeuwenoude tramverbinding met de regionale hoofdstad Innsbruck. Ook het aparte dialect met rollende 'r' van de inwoners is kenmerkend voor Fulpmes.

De inwoners van Fulpmes staan in de regio bekend om hun ietwat bijzondere dialect. Als u goed luistert, hoort u dat zij praten met een rollende 'r', iets wat niet vaak voorkomt bij Duitssprekenden. Woorden als 'Fulpmerer Rennradfahrer' klinken hier dus heel anders dan in overige delen van Tirol! 

Bezoekers die graag dit lokale dialect willen horen, moeten eens een rit maken met de Stubaitalbahn, ook wel bekend als de 'Stubaier'. Al meer dan 100 jaar verbindt deze elektrische tram Fulpmes met de regionale hoofdstad Innsbruck. Het idee voor deze verbinding was destijds revolutionair. Vandaag de dag is de Stubaitalbahn nog steeds een populair vervoersmiddel, hoewel de originele wagons zijn vervangen door hypermoderne versies. 

De in Fulpmes geboren, internationaal bekende architect Clemens Holzmeister speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van verschillende gebouwen in het dorp. Zo ontwierp hij in 1952 het heilige graf voor de parochiekerk in Fulpmes. 

Fulpmes ligt midden in de regio Stubai en is een waar paradijs voor zowel gezinnen als sportliefhebbers. Wandelen, mountainbiken en bergbeklimmen zijn slechts enkele activiteiten die op het programma staan. Het gezinsvriendelijke Schlick2000 biedt in de winter perfect geprepareerde pistes, langlaufloipen en rodelbanen en staat garant voor een afwisselende wintervakantie.

Zomer

  • De Kreuzjochbahn loopt van de rand van het dorp naar het wandelparadijs Schlick 2000. Geniet van het fenomenale uitzicht over het Stubai- en Inntal en de imposante kalkbergen  van de Noord-Tiroler Dolomieten.
  • Bijzonder is ook het Alpen-Erlebnispark met een klimtuin, bivakgrot, alpenplantenleerpad en een van de mooiste meren van de Alpen.  De panoramaweg leidt naar het uitzichtsplatform ‘StubaiBlick’.
  • Op de Bike Academy leren fietsliefhebbers alles over fietsen, van basis- en remtechnieken tot ingewikkelde jumps. In de Hochseilgärten in Fulpmes kunt u naar hartenlust klimmen en klauteren.
  • Breng ook eens een bezoek aan het traditionele Krippenmuseum, historische smederijmuseum of de parochiekerk van de heilige Vitus.

Winter

  • In het Skizentrum Schlick2000, dat vanaf de rand van het dorp bereikbaar is, telt 25 km pistes met uitstekende omstandigheden voor skiërs en snowboarders. In het BIG Familiy Skizentrum leren kinderen spelenderwijs de beginselen van het skiën. Voor kinderen vanaf drie maanden, die nog niet kunnen skiën, is er professionele kinderopvang.
  • Fulpmes is de woonplaats van de skispringer Gregor Schlierenzauer.
  • Het dorp heeft ongeveer 130 gastenbedden in accommodaties zoals privékamers, berghutten en thema- en luxehotels.

De inwoners van Fulpmes staan in de regio bekend om hun ietwat bijzondere dialect. Als u goed luistert, hoort u dat zij praten met een rollende…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Fulpmes




Alle activiteiten+
Fulpmes
Fulpmes
© Stubai Tirol
© Stubai Tirol
© Stubai Tirol
© 1. Adventure Park Tirols - outdoorprofi.at

Populaire accommodatie in Fulpmes


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Fulpmes

Aankomst Fulpmes

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Fulpmes, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.