Galtür

Galtür is het rustige, ingetogen broertje van Ischgl. Hier, op bijna 1.600 hoogte, waren Albert Einstein en zijn collega Erwin Schrödinger een veel geziene gast.

Galtür is het rustige, ingetogen broertje van Ischgl, een oase van stilte en rust. De wortels van de bewoners  vinden oorsprong uit veel verschillende windstreken, maar zoals Einstein ooit zei: 'Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven'. Hij was, evenals collega-natuurkundige Erwin Schrödinger, een frequente bezoeker van Galtür en genoot van de frisse, pollenvrije lucht op 1.600 meter hoogte. Een andere beroemde gast was Ernest Hemingway, die in de jaren '20 wekenlang op ski's de Samaun regio heeft verkend. Hij heeft zelfs een ode uitgebracht aan dit deel van Tirol in zijn korte verhaal 'An Alpine Idyll'. 

Galtür ligt in het laatste gedeelte van het Paznauntal. Ontdek het gezinsvriendelijke Galtür en geniet van de hoogalpine atmosfeer en de ongerepte natuur. 

Zomer

 • 250 km aan wandelpaden ligt voor u klaar. Dankzij de hoge ligging van dit Tiroler dorp is het mogelijk wandelingen op de gletsjer te maken en ook de Stausee-Rundwanderung is zeer de moeite waard. De Silvretta-Ferwall-Marsch lokt iedere zomer veel bergsporters naar Galtür. Gezinnen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een wandeling van 13,5 km, terwijl bergsporters een tocht van 42,3 km maken waarbij 1.700 hoogtemeters worden overbrugd.
 • Liefhebbers van gastronomie zitten goed in Galtür. In juli en augustus wordt de Genussgipfel Galtür met ontbijt op de berg georganiseerd. Verder kunt u deelnemen aan de Culinaire Jakobsweg en de internationale Almkäseolympiade.
 • 36 Bewegwijzerde mountainbikeroutes voor zowel sportieve als recreatieve mountainbikers.
 • Galtür is een van de hotspots van Tirol wat betreft boulderen. In het Silvapark liggen ongeveer 160 boulders, verdeeld over acht sectoren. Hier bevindt zich ook het eerste boulderpark in Oostenrijk dat speciaal op kinderen is gericht. Ook voor liefhebbers van bergbeklimmen is er een groot aanbod, van een klettersteig in het Silvapark tot de grootste natuurlijke klimwand van Oostenrijk.
 • Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen in Galtür. Bezoek het indrukwekkende Alpinarium, waar u alles te weten komt over de Alpenwereld.
 • Galtür is het eerste officiële Luftkurort van Tirol. De lucht die maar weinig pollen bevat en het gunstige klimaat zijn zeer aangenaam voor bezoekers die last hebben van allergieën.
 • De overnachtingsmogelijkheden zijn al net zo uitgebreid als het aanbod aan vrijetijdsmogelijkheden. In Galtür vindt u ongeveer 100 gastenbedden in alle categorieën.

Winter

 • 40 km piste en 8 liften en bergbahnen staan tot uw beschikking. Met het dalstation op 1.642 m, is voldoende sneeuw gegarandeerd. Het Silvapark is een natuurlijk funpark, verdeeld in 6 sectoren. De kleinste kinderen kunnen veilig in de Zwergerlwelt spelen, terwijl jongeren zich uitleven in het Actionpark en volwassenen het Heldenreich en Pistenparadies betreden.
 • Voor amateursporters en topatleten ligt 100 km loipen klaar (1.377 m - 2.000 m) in zowel de klassieke als skating variant.
 • Galtür is een ideaal uitgangspunt voor lange skitouren in de ongerepte natuur. De lokale berggidsen en skileraren geven cursussen in de techniek en theorie. De benodigde uitrusting kan worden gehuurd in het dorp.
 • Het Erlebnisbad heeft een apart gedeelte voor moeders en kinderen, terwijl oudere kinderen van de glijbaan roetsjen in het andere deel van het zwembad.
 • Het Alpinarium in Galtür huisvest tentoonstellingen over het leven in de bergen. Ook de architectuur van het gebouw zelf is indrukwekkend.
 • Het programma in Galtür voor gezinnen wordt gecompleteerd door sfeervolle initiatieven zoals de Bergweihnacht en het Osterschneefest.

Galtür is het rustige, ingetogen broertje van Ischgl, een oase van stilte en rust. De wortels van de bewoners  vinden oorsprong uit veel…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in GaltürAlle activiteiten+
© Paznaun-Ischgl
© Alpinarium
© Achim Mende
© Jamtalhütte
© Paznaun-Ischgl

Populaire accommodatie in Galtür


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Galtür

Aankomst Galtür

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Hausnummer 39, Galtür, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.