Gerlos in het Zillertal

Wie voor het eerst van Zell am Ziller naar het Gerlostal afreist en bocht na bocht bergopwaarts gaat, vraagt zich waarschijnlijk af of hij in onbewoond gebied terecht komt. Gerlos ligt direcht aan de oostelijke grens van Tirol, vlakbij de deelstaat Salzburg.

In vroegere tijden liep er een muizezelpad over de 1.531 m hoge Gerlospas van Wald im Pinzgau in Salzburg naar Zell am Ziller in Tirol. Het pad is door de jaren heen door krachten van de natuur vernietigd. Sinds 1964 is de weg weer begaanbaar voor auto's en motoren. 

Het Tiroler dorp Gerlos telt circa 800 inwoners en biedt volop mogelijkheden voor een actieve zomer- en wintervakantie. Gerlos  is dankzij zijn gunstige ligging een uitstekende uitvalsbasis voor verschillende activiteiten. En wie in de winter na een lange dag skieën nog energie over heeft, is bij de après-ski in Gerlos aan het goede adres. 

Zomer

  • Ervaar de ongerepte natuur tijdens een wandeling in de zijdalen Schwarzachtal, Wimmertal, Schönachtal, Wildgerlostal, Krummbachtal of Krimmler Achental.
  • Een bezoek aan de Krimmler watervallen is 's zomers een must.
  • Gerlos is een uitgelezen bestemming voor gezinnen en biedt kinderen volop vakantieplezier in de bergen. Deelname aan het wekelijkse Familiennest-programma is gratis.
  • Ook voor actie wordt gezorgd, bijvoorbeeld in de Bike Arena, op de klimtoren, tijdens het paragliden of in de Arena Coaster.
  • Talrijke gezellige hotels en andersoortige accommodaties en de traditionele restaurants zorgen ervoor dat u zich in Gerlos helemaal thuis voelt.

Winter

  • In Gerlos en het skigebied Zillertal Arena vindt u 169 km aan pistes met de beste omstandigheden om te skiën.
  • De talrijke kinderskischolen in de Familien-Arena onderscheiden zich door de uitstekende kinderopvang, sprookjesweides en persoonlijke aandacht voor de allerkleinste skiërs.
  • Ook cross country skiërs komen hier goed aan hun trekken. Dankzij de hoge ligging in Gerlos, is 20 km aan loipen geopend van Kerstmis tot Pasen.
  • De hooggelegen dalen Wimmertal en Schönachtal, alsmede Gerlos-Gmünd nodigen uit voor een winterwandeling of een tocht op sneeuwschoenenen

In vroegere tijden liep er een muizezelpad over de 1.531 m hoge Gerlospas van Wald im Pinzgau in Salzburg naar Zell am Ziller in Tirol. Het…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Gerlos in het ZillertalAlle activiteiten+
© Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Populaire accommodatie in Gerlos in het Zillertal


Alle hotels in Gerlos in het Zillertal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Gerlos in het Zillertal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 196, Gerlos, Zillertal, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.