Hall in Tirol

Smalle middeleeuwse straatjes, eeuwenoude herenhuizen en een imposant 700 jaar oud fort: het historische centrum van Hall is een bijzonder hoogtepunt.

Hall wordt gezien als de grootste en best bewaarde oude stad in Tirol. Gelegen op slechts 10 kilometer ten oosten van Innsbruck, is Hall de thuishaven van bijna 13.600 inwoners. De stad heeft een lange geschiedenis van economische welvaart en dit is vandaag de dag nog steeds terug te zien in de gebouwen. Van de 13e tot de 20e eeuw was Hall het internationale knooppunt voor zoutwinning en de stuwende economische kracht van Noord-Tirol. Ook kreeg de plaats in de 15e eeuw het recht om munten te slaan. Dit vond plaats in het fort Burg Hasegg, wat tegenwoordig een muntenmuseum is. In het oude centrum is er ook een mijnmuseum te vinden, waar bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het leven onder de grond is geweest. Naast economische welvaart, is Hall ook rijk aan cultuur. In de zomer vindt hier het Haller Gassenspiele comedy theater festival plaats. Een ander hoogtepunt is het internationale literatuur festival Sprachzals, dat jaarlijks gehouden wordt in september.

Hall wordt gezien als de grootste en best bewaarde oude stad in Tirol. Gelegen op slechts 10 kilometer ten oosten van Innsbruck, is Hall de thuishaven…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Hall in Tirol


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Hall in Tirol

Aankomst Hall in Tirol

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Unterer Stadtplatz 19, Hall in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.