Hall in Tirol

Smalle middeleeuwse straatjes, eeuwenoude herenhuizen en een imposant 700 jaar oud fort: het historische centrum van Hall is een bijzonder hoogtepunt.

Hall wordt gezien als de grootste en best bewaarde oude stad in Tirol. Gelegen op slechts 10 kilometer ten oosten van Innsbruck, is Hall de thuishaven van bijna 13.600 inwoners. De stad heeft een lange geschiedenis van economische welvaart en dit is vandaag de dag nog steeds terug te zien in de gebouwen. Van de 13e tot de 20e eeuw was Hall het internationale knooppunt voor zoutwinning en de stuwende economische kracht van Noord-Tirol. Ook kreeg de plaats in de 15e eeuw het recht om munten te slaan. Dit vond plaats in het fort Burg Hasegg, wat tegenwoordig een muntenmuseum is. In het oude centrum is er ook een mijnmuseum te vinden, waar bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het leven onder de grond is geweest. Naast economische welvaart, is Hall ook rijk aan cultuur. In de zomer vindt hier het Haller Gassenspiele comedy theater festival plaats. Een ander hoogtepunt is het internationale literatuur festival Sprachzals, dat jaarlijks gehouden wordt in september.  Zomer

  • In de bewogen geschiedenis van de stad Hall speelde de grote rijkdom aan zout een hoofdrol in de middeleeuwen. Daarnaast werd hier in de 15e eeuw de eerste hoogwaardige zilveren munt geslagen in de vorm van de Taler. In het burcht Hasegg met de Münzerturm en in het muntenmuseum van Hall komt u alles te weten over de geschiedenis van de stad.
  • De grootste historische stadskern van Tirol heeft een ruim aanbod van winkels. Op de grote wekelijkse boerenmarkt kunt u verse producten uit de regio kopen.
  • Het jaarlijkse Paasfestival is met zijn traditionele en moderne concerten, muziek en theater erg geliefd onder cultuurliefhebbers.
  • In de omringende bergwereld zijn in de zomer talloze outdooractiviteiten mogelijk, zoals wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken en paragliding.
  • Hall grenst in het noorden aan natuurpark Karwendel. Tijdens Nature Watch wandelingen komt u alles te weten over de natuur in de Tiroler bergen.

Winter

  • In Hall vindt u de grootste historische stadskern van West-Oostenrijk met goed bewaarde historische gebouwen. Maar ook moderne architectuur, zoals het Parkhotel van de Hochschule UMIT en de Kulturstätte Salzlager. Een groot aantal winkels en boetiekjes nodigen uit om door de stad te flaneren en te shoppen.
  • Vanwege de zoutwinning was Hall in de middeleeuwen de belangrijkste handelsstad van Tirol. In Hall werd ook voor het eerst de Taler, de voorganger van de dollar, gebruikt. 
  • De Adventsmarkt in Hall is uniek. In de periode worden de cijfers van de adventskalender in bonte kleuren op de huizen van de stad geprojecteerd. De stegen en straten zijn versierd met sterren en kerstsymbolen en zijn gevuld met traditionele kraampjes.
  • Tijdens de koude wintermaanden vindt u in het nabijgelegen skigebied Glungezer optimale omstandigheden voor cross country skiën, skiën en rodelen.
  • In de stad wordt tijdens allerlei feesten en in meer dan 40 eetgelegenheden volop aandacht besteed aan gastronomie.

Populaire accommodatie in Hall in Tirol


Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Service

Aankomst Hall in Tirol

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.