Holzgau

In het hart van Allgäuer en de Lechtaler Alpen ligt het idyllische dorpje Holzgau, thuishaven van de op één na grootste hangbrug van Oostenrijk.

Het kleine dorp Holzgau (1.103 meter) staat bekend als de ‘Parel van het Lechtal’. Het dorp is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelaars, mountainbikers, natuurliefhebbers en enthousiaste wintersporters. Slechts 400 mensen noemen deze gemeente in het noordelijke deel van het lange Lechtal hun thuis. Velen van hen wonen in boerderijen met prachtig geschilderde fresco's uit de 18e eeuw. Deze werken geven vaak lokale beroepen en handel met andere regio's weer. Een modernere, maar zeker niet minder fascinerende, attractie is de hangbrug over de Höhenbachtalschlucht kloof. De brug is onderdeel van de Lechweg, een 125 kilometer lang wandelpad, en is gemakkelijk te bereiken voor wandelaars op het lange afstandspad E5 die door de kloof naar de indrukwekkende Simms-Wasserfall leidt. Skiërs en snowboarders vinden een klein skigebied bij het dorp zelf, de Gföllberglift, en een aantal kilometer verderop is er een skigebied bij de Jöchelspitze. Beide gebieden zijn uitermate geschikt voor beginnende skiërs. Gemiddelde en gevorderde skiërs en snowboarders kunnen terecht bij het wereldberoemde skigebied Arlberg bij het nagelegen dorp Lech.  

Zomer

 • De gemeente ligt bij de ingang van de Höhenbachtalschlucht met de bekende Simms waterval. De kloof wordt overspannen door een hangbrug, die met een lengte van 110 m de langste van Europa is. De in de 19e eeuw door een Engelsman aangelegde 30 meter hoge waterval, kunt u van zeer dichtbij aanschouwen.
 • Wie een tocht maakt over de Lechweg zal veel plezier beleven aan een korte omweg naar Holzgau.
 • Holzgau is een ideaal startpunt voor lange wandelingen en fiets- en mountainbiketouren door het Lechtal.
 • Bezoek de Pfarrkirche, de laatgotische Sebastianskapelle en het Heimatmuseum of bewonder de kunstzinnig beschilderde huizen in het dorp.
 • In de Schaubrauerei kunt u alle stappen in het bierbrouwproces leren en vervolgens de verschillende soorten bier proeven.
 • Geniet in een van de eethuizen en restaurants van het dorp van traditionele gerechten. Ongeveer 60 hotels en andere accommodatievormen zoals kamers bij particulieren, bieden voor ieder wat wils.

Winter

 • Het dorp Holzgau staat, dankzij de weelderig beschilderde huizen, bekend als de ‘Parel van het Lechtal’. In het Heimatmuseum komt u alles te weten over de geschiedenis van het dorp en de traditionele ‘Lüftlmalerei’.
 • Bij Holzgau vindt u de beste ski-omstandigheden voor beginners en gezinnen. De skischool van het dorp biedt cursussen aan voor groot en klein.
 • In Holzgau heeft u toegang tot het omvangrijke netwerk van langlaufloipen van het Lechtal. Er ligt 160 km aan loipen klaar voor beoefenaars van de klassieke variant. Voor de skating variant is dit 100 km.
 • Ook voor lange winterwandelingen of sneeuwschoenwandelingen bent u in Holzgau aan het juiste adres.
 • U kunt ijsklimmen op de 30 m hoge, bevroren Simms waterval.
 • De Pfarrkirche en de laatgotische Sebastianskapelle zijn ook een bezoek waard.

Het kleine dorp Holzgau (1.103 meter) staat bekend als de ‘Parel van het Lechtal’. Het dorp is een uitstekende uitvalsbasis voor…

toon meertoon minder

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Holzgau

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Holzgau 45, Holzgau, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.