Hopfgarten im Brixental

Bezoekers aan Hopfgarten im Brixental die graag met locals een praatje maken, moeten weten dat de lokale bevolking niet 'Hopfgarten', maar 'Hopfgoscht' zegt.

Bezoekers aan Hopfgarten im Brixental die graag met locals een praatje maken, moeten weten dat de lokale bevolking niet 'Hopfgarten', maar 'Hopfgoscht' zegt. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van het Hofpgarten-dialect, dat zelfs in andere delen van Tirol moeilijk wordt begrepen - laat staan na te bootsen! Maar als u een bezoek brengt, is een goed woord om mee te beginnen: 'gschtiascht', wat zoiets als 'fijn', 'goed' en 'mooi om te zien' betekent. Dit kan zeker van pas komen tijdens uw verblijf in het Brixental. 

Geniet tijdens de sportieve activiteiten van het schitterende panorama rondom Hopfgarten in het Tiroler Brixental. Deze gemeente met zo’n 5.300 inwoners ligt op 622 m hoogte in de Kitzbüheler Alpen. 

Zomer

  • Proef de Tiroler specialiteiten en geniet vanaf het draaiende panoramaterras op de Hohe Salve (1.828 m) van het uitzicht op het bergmassief van de Wilder Kaiser en de Kitzbüheler Alpen. bereiken.
  • Bezoek de hoogstgelegen pelgrimskerk van Oostenrijk: de Salvenkirche ligt op 1.829 m en kan ook eenvoudig per lift worden bereikt.
  • Wandelen wordt in Hopfgarten met hoofdletters geschreven. Of u nu kiest voor één van de panoramawandelingen op de Hohe Salve, de themawandelingen of de wandelingen naar bergtoppen, uitdaging op alle niveaus is gegarandeerd.
  • Een bezoek aan het Bike Park in Hopfgarten is een must voor mountainbikers. De drie kilometer lange afdalingsroute met een dalingspercentage van maximaal 30 procent is een uitdaging voor alle bikers.
  • Vanuit Hopfgarten bereikt u per e-bike ontspannen en eenvoudig de zijdalen van Kelchsau.
  • Bezoek het vrijetijdspark Salvena-Land! Gegarandeerd plezier voor het hele gezin.

Winter

  • Skiërs en snowboarders zijn in Hopfgarten op de juiste plaats. De toegang tot het grootste skigebied van Oostenrijk, Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental, bevindt zich midden in het dorp. Daal af over meer dan 250 km perfect geprepareerde piste middenin de Kitzbüheler Alpen.
  • Is de après-ski zoals in de grote skioorden voor u te luidruchtig, maar heeft u toch wel zin in wat gezelligheid na het skiën? Dan is Hopfgarten, met een paar kleine maar gezellige après-ski-gelegenheden, echt iets voor u.

Vakantie activiteiten in Hopfgarten im BrixentalAlle activiteiten+
© Stefa Astner
© Tirol Werbung/Bernhard Aichner
© Stefan Astner
© Simon Oberleitner

Populaire accommodatie in Hopfgarten im Brixental


Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Evenementen in Hopfgarten im Brixental

Service

Aankomst Hopfgarten im Brixental
Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.