Imst

Met 9.700 inwoners is Imst een van de grootste plaatsen in Tirol. De stad kenmerkt zich door de prachtige barokarchitectuur en dient als het centrum van het gebied aan de voet van de Lechtal Alpen.

Het historische centrum van Imst is de thuishaven van vele prachtige herenhuizen in barokstijl, evenals het klooster 'der Barmherzigen Schwestern' en het Rofenstein gebouw uit de 13e eeuw. Dit gebouw heeft ooit als gerechtsgebouw gediend en is vandaag de dag de werkplek van het lokale bestuur. Imst is ook bekend vanwege de levendige kunst en cultuur scene. Een van highlights, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt van heinde en verre, is de Shemenlaufen: een carnavalsoptocht door de stad met lokale inwoners in kleurrijke kostuums. In de winter is het vlakbij gelegen Hoch-Imst skigebied populair onder beginnelingen en families. Diegene die op zoek zijn naar meer uitdaging kunnen raften door de Imster Schlut kloof, rotsklimmen bij het indoor- en outdoorcentrum of gaan rodelen op Alpine Coaster, de langste zomerrodelbaan in de Alpen. 

Zomer

  • Het landschap rondom Imst is zeer geschikt om te wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en te raften.
  • De Rosengartenschlucht, die in het centrum van de stad eindigt, biedt wandelaars een betoverend natuurspektakel. Tijdens een wandeling naar SunOrama en de Adlerhorst heeft u een adembenemend uitzicht over de bergketens en het Inn- en Gurgltal.
  • Bezoek ook de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het historische Haus der Fasnacht en het museum in het Ballhaus.
  • Imst staat dankzij de ontelbare klim- en boulderroutes en één van de grootste klimhallen van Oostenrijk bekend als paradijs voor bergbeklimmers. In Imst vinden regelmatig internationale klimwedstrijden plaats.

Winter 

  • Het gezinsvriendelijke skigebied rond Imst biedt een divers aanbod aan sportieve activiteiten, zoals skiën, rodelen en cross country skiën.
  • Meerdere malen per week kunt u tijdens het avondskiën of het avondrodelen ook na zonsondergang actief bezig zijn. De skipiste en de rodelbaan zijn dan verlicht.
  • Ook mensen die skitouren willen maken zijn welkom bij de Imster Bergbahnen. Over een oud pad, dat met fakkels wordt verlicht, daalt u af door het besneeuwde bos.
  • In het Kletterzentrum Imst geniet u het hele jaar door van klimplezier, ongeacht het weer.
  • Eens in de vier jaar vindt in Imst het Schemenlaufen plaats, dat tot ver over de grens bekend is. Tijdens deze carnavalsoptocht is de hele stad op de been. Twee jaar na het Schemenlaufen mogen de Buaben, dat wil zeggen de jongens, Buabefasnacht vieren.
  • U kunt in Imst kiezen uit ongeveer 60 hotels en ander soorten accommodaties, van verschillend kwaliteits- en prijsniveau.

Populaire accommodatie in Imst


Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Service

Aankomst Imst

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.