Imst

Met 9.700 inwoners is Imst een van de grootste plaatsen in Tirol. De stad kenmerkt zich door de prachtige barokarchitectuur en dient als het centrum van het gebied aan de voet van de Lechtal Alpen.

Het historische centrum van Imst is de thuishaven van vele prachtige herenhuizen in barokstijl, evenals het klooster 'der Barmherzigen Schwestern' en het Rofenstein gebouw uit de 13e eeuw. Dit gebouw heeft ooit als gerechtsgebouw gediend en is vandaag de dag de werkplek van het lokale bestuur. Imst is ook bekend vanwege de levendige kunst en cultuur scene. Een van highlights, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt van heinde en verre, is de Shemenlaufen: een carnavalsoptocht door de stad met lokale inwoners in kleurrijke kostuums. In de winter is het vlakbij gelegen Hoch-Imst skigebied populair onder beginnelingen en families. Diegene die op zoek zijn naar meer uitdaging kunnen raften door de Imster Schlut kloof, rotsklimmen bij het indoor- en outdoorcentrum of gaan rodelen op Alpine Coaster, de langste zomerrodelbaan in de Alpen. 

Het historische centrum van Imst is de thuishaven van vele prachtige herenhuizen in barokstijl, evenals het klooster 'der Barmherzigen…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Imst


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Imst

Aankomst Imst

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Johannesplatz 4, Imst, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.