Kappl

De gemeente Kappl vlakbij het begin van het Paznautal is onderverdeeld in 96 kleine dorpjes, meer dan waar dan ook in Oostenrijk!

Jaren geleden moesten kinderen op de basisschool in Kappl de namen van alle dorpen in het dal uit hun hoofd kunnen. Van de A van Angerhof tot de W van Wiese, met 96 plaatsen is dat geen gemakkelijke opgave! Er is in Oostenrijk geen andere gemeente met zoveel verschillende dorpen. 

Lang voordat men zich ging vestigen in het Paznauntal, dreven lokale boeren in de lente en zomer hun vee al op de hoge alpine weiden om de dieren te laten grazen. De oudste nederzetting dateert uit de 13e eeuw. Eeuwenlang heeft men geworsteld om rond te komen in deze barre bergachtige omgeving. Velen zijn weggetrokken op zoek naar een betere toekomst. Pas in het midden van de 20e eeuw kwam hier verandering in met de komst van een weg tussen de vallei en de buitenwereld. Landbouw en toerisme zijn de twee belangrijkste industrieën en oplettende skiërs en wandelaars kunnen onderweg tal van oude agrarische sporen tegenkomen. 

Zomer

  • Het Sunny Mountain Erlebnispark (1.830 m) staat garant voor een geslaagde zomervakantie voor het hele gezin. Met een dierenpark, tuin met alpenkruiden en stenen, tubingbaan, indianen tipi’s en nog veel is vervelen vrijwel onmogelijk.
  • Wandelaars hebben de keuze uit een groot aantal sportieve en gezinsvriendelijke wandelingen. De gratis wandelbus brengt u na een inspannende tocht terug naar Kappl.
  • De talrijke romantische kapelletjes hebben de plaats zijn naam bezorgd en kunnen tijdens de wandelingen worden bezocht.
  • Kappl telt circa 610 gastenbedden in elke categorie. Talrijke herbergen en restaurants bieden maaltijden voor elke smaak en budget.

Winter

  • De 10 liften brengen skiërs en snowboarders naar het skigebied met 40 km pistes tot 2.960 m. Dankzij de afwisselende pistes van alle niveaus, is Kappl er geliefd onder gezinnen.
  • Het Sunny Mountain Erlebnispark (1.830 m) hoogte is gericht op de jongste gasten en heeft onder andere een skicaroussel, tubingbaan en een buckelpiste. De leraren van skischool Kappl zorgen ervoor dat kleine kinderen al snel zelfstandig bochten kunnen maken op de brede skipisten.
  • Kappl is maar 10 km verwijderd van Ischgl, met een van de grootste skigebieden van Tirol: de Silvretta Arena. Liefhebbers van après-ski moeten zeker een uitstapje maken naar dit dichtbij gelegen party-oord.
  • Buiten de piste kunt u romantische winterwandelingen maken naar ongeveer 90 pittoreske plaatsen in de omgeving. Kappl heeft zijn naam te danken aan de talrijke kapellen.

Jaren geleden moesten kinderen op de basisschool in Kappl de namen van alle dorpen in het dal uit hun hoofd kunnen. Van de A van Angerhof tot de W van…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Kappl
Alle activiteiten+
© Tirol Werbung/Ludwig Mallaun
© Paznaun-Ischgl
© Paznaun-Ischgl
© Paznaun-Ischgl

Populaire accommodatie in Kappl


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Kappl

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorf 112, Kappl, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.