Kaunertal

De gemeente Kaunertal strekt uit over heel het dal en bestaat uit 12 dorpen met soms wat rare namen (Platz, Loch, Boden).

Het Kaunertal, gelegen in het Tiroler Oberland, is een geliefde vakantiebestemming en wordt omringd door een indrukwekkend bergpanorama. Het dal is al vele millennia bewoond. De eerste mensen die zich hier te vestigden waren de Romanen uit het naburige Vorarlberg en Zwitserland, die op zoek waren naar groene weilanden. Vandaag de dag trekt het Kaunertal veel toeristen dankzij de uitstekende ski- en wandelgebieden, terwijl de steile en bochtige tolweg bij de Kaunertalgletsjer populair is bij fietsers en motorrijders.

Zomer

  • Afwisselende wandelpaden nodigen uit om door het onaangetaste landschap te wandelen. Het bekendste lange-afstandswandelpad van Tirol, de Adelaarsweg, loopt door de bergketens rond het Kaunertal.
  • Natuurpark Kaunergrat, met zijn majestueuze gletsjers, diepe dalen, meren en uitgestrekte alpenweiden, nodigt uit om kennis te komen maken met het kwetsbare Alpenlandschap.
  • Een bezoek aan de Kaunertaler gletsjer is ook in de zomer een aanrader. De Kaunertaler Gletscherstraße is één van de mooiste bergwegen in de Alpen en brengt u via 29 bochten naar 2.750 m. Onderweg passeert u verschillende klimaatzones, waarna u uiteindelijk de eeuwige sneeuw en ijs bereikt.
  • Met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% is deze weg ook een klassieker onder wielrenners.
  • Breng ook eens een bezoek aan de gletsjerspleten en de ijsgrot op de gletsjer. Hier kunt u het ijs van de gletsjer van dichtbij bekijken en aanraken.

Winter 

  • De Kaunertaler gletsjer, staat met 54 km piste, garant voor prachtige afdalingen. De pistes reiken tot 2.750 m.
  • Het snowpark is een hotspot voor snowboarders en freeskiërs. In het park liggen o.a. een 100 m lange halfpipe, verschillende rails en twee springschansen.
  • Kinderen tot 10 jaar skiën gratis, indien zijn in het gezelschap zijn van een volwassene met geldige liftpas.
  • Tourskiërs kunnen in het Kaunertal tot in het voorjaar hoogte touren maken.
  • In het authentieke Kaunertal komt u volledig tot rust. Hier vindt u geen grote hotelcomplexen, maar uitsluitend familiehotels, dorpsherbergen en privépensions.

Het Kaunertal, gelegen in het Tiroler Oberland, is een geliefde vakantiebestemming en wordt omringd door een indrukwekkend bergpanorama. Het dal…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Kaunertal
Alle activiteiten+
© Tirol Werbung/Esther Wilhelm
© Daniel Zangerl
© Kaunertal Tourismus
© Kaunertal Tourismus
© Vorauer

Populaire accommodatie in Kaunertal


Alle hotels in Kaunertal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Kaunertal

Aankomst Kaunertal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Feichten 134, Feichten Kaunertal, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.