Kirchberg in Tirol

Vele steden in het Duitstalige gebied heten Kirchberg. Wat Kirchberg in Tirol onderscheidend maakt, is de ligging in het charmante Birxental.

Geniet van een afwisselende vakantie in Tirol en maak kennis met Kirchberg (837 m) en omgeving, gelegen tussen het charmante Brixen im Thale en Kitzbühel. Kirchberg heeft meer dan 5.000 inwoners en dit is voor Tiroler begrippen niet weinig. Ook de inwoners van Kirchberg zijn zeer vriendelijk en wonen in de vele dorpen die zijn gelegen op de groene heuvels. De populairteit van dit gebied is te danken aan het mooie landschap, dat zachter en minder grillig is dan andere regio's in Tirol. 

Zomer

  • De omringende bergwereld biedt het hele gezin mogelijkheden om te wandelen en te mountainbiken.
  • Voor downhill-fans biedt de Gaisberg een bijzondere uitdaging: de Lisi Osl Trail. Deze trail is 2.300 m lang en het hoogteverschil tussen het begin- en eindpunt bedraagt 450 m.
  • De beroemde KitzAlpBike behoort tot de sportieve hoogtepunten van het jaar. Dit meerdaagse mountainbikespektakel heeft ervoor gezorgd dat Kirchberg tot ver over de landsgrens bekend is.
  • Huur een e-bike en fiets door het grootste e-bikegebied van de Alpen.
  • De cafés in de straten van het dorp zijn een bezoekje zeker waard, net als het stadje Kitzbühel dat slechts 6 km verderop ligt.

Winter

  • Wie naar Kirchberg komt om te skiën, vindt in het skigebied Kitzbühel en SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, het grootste skigebied van Oostenrijk met 400 km aan perfect geprepareerde pistes.
  • Op slechts enkele minuten lopen van het centrum van Kirchberg, vertrekt de vierpersoons stoeltjeslift die u binnen 6 minuten naar de top van de Gaisberg brengt. Onvermoeibare wintersporters vinden hier niet alleen een van de fraaiste natuurlijke rodelbanen, maar ook een verlichte piste voor avondskiën.
  • De verlichte ijsklimtoren bij de Gaisberg is met een hoogte van 22 m een van de hoogste kunstmatige ijsklimtorens van Europa. Tijdens een introductie leren de bekwame instructeurs u de beginselen van het ijsklimmen.
  • Als u wilt uitgaan en flaneren, loont een bezoek aan het slechts 6 km verderop gelegen Kitzbühel, dat met de talrijke boetiekjes en restaurants bezoekers uit de hele wereld aantrekt.

 

Geniet van een afwisselende vakantie in Tirol en maak kennis met Kirchberg (837 m) en omgeving, gelegen tussen het charmante Brixen im Thale en…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Kirchberg in Tirol

Alle activiteiten+
© Albin Niederstrasser
© Kitzbüheler Alpen - Brixental
© Kurt Tropper

Populaire accommodatie in Kirchberg in Tirol


Alle vakantiewoningen in Kirchberg in TirolAlle hotels in Kirchberg in Tirol

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Kirchberg in Tirol

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Hauptstraße 8, Kirchberg in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.