Längenfeld

Al in de 16e eeuw wisten de bewoners van Längenfeld al van de kalmerende werking van bronwater. Vandaag de dag is Längenfeld de thuisbasis van de Aqua Dome, state-of-the-art kuuroord.

Sportliefhebbers, natuurliefhebbers en families voelen zich meteen thuis in Längenfeld. Immers: deze bestemming biedt voor ieder wat wils. Bezoek enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Ötztaler openluchtmuseum en de historische parochiekerk St. Katharina. Het dorp ligt middenin het Ötztal, waardoor het dal hier breder is dan gemiddeld. Dit biedt de perfecte omstandigheden om te wandelingen en te mountainbiken. Het staat bekend als paradijs voor cross country skiërs en is beroemd vanwege de thermale baden. Het Aqua Dome is het enige kuuroord in Tirol en biedt de heerlijke ontspanning waar u tijdens uw vakantie naar op zoek bent.

Zomer

  • 150 km aan wandelpaden voeren door de dalen van de Ötztaler Alpen terwijl u geniet van het fascinerende landschap. Of u nu kiest voor een eenvoudige route of een traject waar u steil omhoog klimt, op krachten komen doet u in een van de 17 bergrestaurants en hutten.
  • Wie de hoogte in wil, kan één van de 2 klettersteigen betreden of kiezen uit 200 klimtouren.
  • Voor een actieve dag maakt u een wandeling over de speciaal aangelegde wandelpaden (totaal 114 km) of brengt u een bezoek aan het Nordic-Fitness Park in Huben.
  • Fiets- en mountainbikeliefhebbers hebben toegang tot 80 km aan fiets- en mountainbikepaden en hebben de keuze uit zeven bewegwijzerde mountainbikeroutes.
  • Voor ontspanning brengt u een bezoek aan het Aqua Dome. Een groot openluchtcomplex met drie schaalvormige baden op poten, bieden een adembenemend uitzicht op de omliggende bergwereld. U kunt genieten van het grote saunacomplex of u na het sporten laten masseren. De thermale baden zijn ook in architectonisch opzicht een hoogtepunt van de regio en past dankzij de bouwwijze perfect in de Ötztaler bergwereld.

Winter

  • 50 km dubbelsporige langlaufloipes, waarvan een gedeelte in de skating variant, bieden uitdaging aan cross country skiërs. In het plaatsje Gries bevindt zich een 12 km lange, sneeuwzekere loipe op grote hoogte. Een aantal loipen is ook ´s avonds geopend. Het gebruik van de loipen is gratis voor gasten die in Längenfeld verblijven. In het Langlaufkompetenzzentrum Längenfeld komt u er achter hoe het met uw technieken is gesteld en kan desgewenst een individueel trainingsplan voor u worden opgesteld.
  • Het kleinschalige wintersportgebied Gries en de skigebieden van Sölden en Obergurgl/Hochgurgl liggen op slechts enkele kilometers afstand en zijn goed bereikbaar per skibus.
  • Ook wanneer u bijzondere eisen stelt aan uw accommodatie, zult u in Längenfeld vinden wat u zoekt. Längenfeld telt circa 425 gastenbedden voor gasten, in pensions, berghutten en thema- en luxe hotels.

Sportliefhebbers, natuurliefhebbers en families voelen zich meteen thuis in Längenfeld. Immers: deze bestemming biedt voor ieder wat…

toon meertoon minder
© Ötztal Tourismus
© Ötztal Tourismus/Bernd Ritschel
© Ötztal Tourismus
© Ötztal Tourismus/Lukas Ennemoser
© Ötztal Tourismus
© Ewald Schmid

Populaire accommodatie in Längenfeld


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Längenfeld

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Unterlängenfeld 81, Längenfeld, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.