Landeck

Gelegen in het westen van Tirol ligt Landeck, een cultureel centrum gelegen op de kruising van het Inntal, het Paznauntal en het Stanzertal.

Met bijna 7.800 inwoners is Landeck een van de grootste plaatsen van het Inntal. Het Landeck kasteel, gevestigd op een rots dat boven de stad uittorent, stamt uit de 13e eeuw. Het huisvest vandaag de dag een museum en wordt tevens gebruikt voor evenementen als exposities en concerten. Natuurliefhebbers brengen een bezoek aan de Zammer Lochputz lopen het pad naar de fascinerende kloof en de Kronburger waterval. In de winter is Landeck een goede uitvalbasis voor skiërs en snowboarders. 

Zomer

  • Voor lange-afstandswandelaars is Landeck een begrip, want niet alleen het Europese lange-afstandswandelpad E5, maar ook de Jakobsweg en de Adelaarsweg passeren deze provinciehoofdstad.
  • Ook lange-afstandsfietsers rijden Landeck niet zomaar voorbij. Wie op de fietspaden langs de Inn of op de Via Claudia Augusta rijdt, kan een pauze inlassen in het centrum van Landeck.
  • Een bezoek aan de Zammer Lochputz, een geheimzinnige kloof in Tirol, is een bijzondere belevenis voor het hele gezin.
  • In Landeck is ook van alles te beleven voor cultuurliefhebbers. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Schloss Landeck of flaneer door de authentieke binnenstad.

Winter

  • Op de Hausberg Venet vindt u de ideale ski- en snowboardomstandigheden. Met 22 km piste en een snowpark voor snowboarders en freestylers, is het gebied ideaal voor gezinnen.
  • Door de centrale ligging vormt Landeck een perfect uitgangspunt voor ski-safari's in de beste wintersportoorden van Tirol. In het nabijgelegen St. Anton am Arlberg, Ischgl, Serfaus-Fiss-Ladis, en op de Pitztaler en de Kaunertaler gletsjer vindt u nog eens 11 bekende skigebieden.
  • Landeck is bijzonder interessant voor cultuurliefhebbers. Maak een ontspannen wandeling naar Schloss Landeck of de Zammer Lochputz, een geheimzinnige kloof waaromheen vele sagen zijn bedacht.
  • In de Adventstijd wordt er een idyllische Adventsmarkt georganiseerd binnen de muren van Schloss Landeck.

 

Met bijna 7.800 inwoners is Landeck een van de grootste plaatsen van het Inntal. Het Landeck kasteel, gevestigd op een rots dat boven de stad…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Landeck


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Landeck

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Schentensteig 1a, Landeck, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.