Leutasch

Wie langlaufen zegt, zegt gelijk ook Leutasch. De lokale bevolking heeft altijd gewaardeerd wat de Leutasch-vallei, die zich uitstrekt langs het Wetterstein-gebergte, bijzonder aantrekkelijk maakt voor gasten. Een walhalla voor cross country skiën.

In het zuiden is het hoge dal afgeschermd van de milde Föhn, de beruchte sneeuweter, terwijl in het noorden de Wetterstein zich schrap zet tegen de kou en vanuit het westen kunnen sneeuwzware wolken ongehinderd binnendringen - dit maakt de "Luitasch", zoals de lokale bevolking zegt, extreem sneeuwzeker, maar tegelijkertijd verrassend mild en aangenaam qua klimaat.

Aangenaam is ook de omschrijving die misschien wel het beste beschrijft hoe het dorp Leutasch en zijn bewoners zijn. Leutasch maakt deel uit van de Olympische regio Seefeld, maar ligt een beetje buiten de gebaande paden van de glamoureuze drukte van het bekende wintersportresort. Het leven is hier een beetje comfortabeler, een beetje meer beschouwend, een beetje meer ontspannen. Geen wonder dat in het kielzog van de Beierse lokale dichter en oude Leutasch-liefhebber Ludwig Ganghofer, die de meeste van zijn werken hier schreef, de kunstchique menigte van Richard Strauss tot Leo Slezak rond de eeuwwisseling in het jachthuis van Ganghofer kwam.

In het zuiden is het hoge dal afgeschermd van de milde Föhn, de beruchte sneeuweter, terwijl in het noorden de Wetterstein zich schrap zet tegen…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Leutasch


Alle activiteiten+
© Tirol Werbung/Frank Bauer
© Region Seefeld
© Region Seefeld

Populaire accommodatie in Leutasch


Alle vakantiewoningen in LeutaschAlle hotels in Leutasch

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Leutasch

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Weidach 320, Leutasch, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.