Lienz

Waar de Lienzer Dolomieten een breed dalbekken openen en de Isel uitmondt in de Drau, ligt het culturele, economische en sociale centrum van Osttirol: Lienz.

Lienz, de provinciehoofdstad met 11.900 inwoners, trekt jaarlijks vele bezoekers dankzij het warme klimaat en de mediterrane flair. In de zomer zijn er zelfs palmbomen te vinden op het plein midden in de stad. Een van de bekendste attracties is het meer dan 750 jaar oude Schloss Bruck kasteel, met uitzicht over de stad en omringd door hoge muren. Het kasteel was ooit de woning van de adel, tegenwoordig is het een museum en kunstgalerij. Op korte loopafstand van het treinstation ligt het prachtige oude centrum met de indrukwekkende Liebenberg, de Antonius kerk en het Franciscaner klooster, evenals vele cafés, boetiekjes en ambachtelijke winkels. Het hele jaar door vinden hier evenementen plaats, van traditionele kerstmarkten in november en december tot het jaarlijkse straatfestival Olala in de zomer. De twee populaire skigebieden Hochstein en Zettersfelfd zijn gemakkelijk te bereiken met de kabelbaan.  

Lienz, de provinciehoofdstad met 11.900 inwoners, trekt jaarlijks vele bezoekers dankzij het warme klimaat en de mediterrane flair. In de zomer zijn…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Lienz


Alle hotels in Lienz

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Lienz

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Europlatz 1, Lienz, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.