Neustift im Stubaital

Neustift is erg bekend in Tirol en daarbuiten. Deze bekendheid is voornamelijk te danken aan de ligging van het dorp vlakbij de Stubaier Gletscher, ook wel bekend als 'het koninkrijk van sneeuw'.

Het skigebied van de Stubaier Gletscher geeft een goed beeld van de ontwikkeling van het toerisme in Tirol. In 1969 telde het dorpje Neustift im Stubaital 37.600 overnachtingen; in 1973 steeg het aantal overnachtingen tot 92.000 na de opening van de eerste kabelbaan op de Stubaier Gletscher; zes jaar later telde Neustift 319.000 overnachtingen. Vandaag de dag zijn er, in de gemeente aan het eind van het Stubaital, meer dan één miljoen overnachtingen per jaar. 

Deze groeispurt is voor een groot deel te danken aan de Stubaier Gletscher, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk dat ook wel bekend staat als 'het koninkrijk van sneeuw'. Bezoekers zijn hier dankzij de sneeuwzekerheid inderdaad 'de koning te rijk'. Terwijl u geniet van een smakelijke Wiener Schnitzel bij het Jochdohle restaurant op 3.150 meter hoogte heeft u prachtig uitzicht op het berglandschap. Vanaf een ligstoel op het terras kijk u uit over 109 bergtoppen van meer dan 3.000 meter. In één woord: indrukwekkend! 

Neustift is met name een populaire bestemming voor families zowel in de winter als zomer. Het vakantieaanbod varieert in de zomer van programma’s voor gezinnen tot mountainbiketouren en eenvoudige wandelingen. In de winter zijn er vele wintersportmogelijkheden voor jong en oud.

Zomer

  • Neustift is het startpunt van de 120 km lange Stubaier Höhenweg, die door prachtige beschermde natuurgebieden loopt en in acht tot tien dagen te voet kan worden afgelegd.
  • Vanuit het dorp brengen de Elfer Bergbahnen wandelaars, mountainbikers en paragliders naar een hoogte van 1.780 m.
  • De beroemde Franz-Senn-Hütte is het startpunt van tochten naar meer dan 30 ‘drieduizenders’ en is genoemd naar de oprichter van de Oostenrijkse alpenvereniging. De ‘gletsjerpastoor’ wordt beschouwd als een sleutelfiguur in het toerisme van Oostenrijk, door zijn idee om arme boeren in de bergen door het toerisme bijverdiensten te bezorgen.
  • Op de Stubaier gletsjer kunt u ook in de zomer door de sneeuw lopen en genieten van een prachtig panorama vanaf het bergtopplatform ‘Top of Tyrol’ (3.210 m).
  • Er is ook een ruime keuze aan restaurants, waarbij zowel de traditionele Tiroler keuken als internationale keuken op topniveau vertegenwoordigd zijn.

Winter

  • Het skigebied op de Stubaier gletsjer is met 110 km piste het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Sneeuw is hier gegarandeerd van oktober tot juni. Het aanbod van activiteiten buiten de piste varieert van het bergtopplatform ‘TOP OF TYROL’ met een uitzicht van 360 graden rondom tot het beklimmen van de ijsklimtoren. Kinderen kunnen terecht in het BIG Family Ski-Camp, met kinderopvang en een kinderrestaurant.
  • De Elferbergbahnen en het kleine skigebied in Neustift beschikken over zeven km piste. Op de verlichte pisten kunt u ook ´s avonds skiën en rodelen.
  • Tot de hoogtepunten van het winterseizoen behoren de evenementen van het Moreboards Stubai Zoo Snowpark op de Stubaier gletsjer, waarvoor snowboarders en freeskiërs uit de hele wereld naar Neustift afreizen.
  • Het skioord beschikt over een kleine 500 gastenbedden, uiteenlopend van privékamers en berghutten tot thema- en luxehotels.

Het skigebied van de Stubaier Gletscher geeft een goed beeld van de ontwikkeling van het toerisme in Tirol. In 1969 telde het dorpje Neustift im…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Neustift im StubaitalAlle activiteiten+
© Stubaier Gletscher/Andre Schönherr
© Mirja Geh
© Tirol Werbung/Markus Jenewein
© Stubai Tirol/Andre Schönherr
© Christoph Ascher

Populaire accommodatie in Neustift im Stubaital


Alle vakantiewoningen in Neustift im Stubaital

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Neustift im Stubaital

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorf 3, Neustift im Stubaital, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.