Reutte

Reutte ligt in een breed dal in het Außerfern gebied in Tirol, vlakbij de voet van de Allgäuer Alpen.

Met de Lech rivier en nog vele alpine bergmeren in de buurt, is het niet verwonderlijk dat veel populaire activiteiten zich afspelen op en rondom het water. Met de Heitwangersee en de Plansee op 1.000 meter hoogte trekt het gebied jaarlijks vele zeilers, windsurfers, roeiers en vissers. In de zomer zijn er zelfs rondvaartboten. Het dorpje Reutte heeft vele mooie herenhuizen versierd met fresco's, geschilderd door de lokale kunstenaar Johann Jakob Zeiller. Een van deze huizen is het 16-eeuwse Grünes Haus, wat is omgetoverd tot een historisch museum. Reutte staat daarnaast ook bekend als kunst en cultuur hotspot. Hoogtepunten van het jaar zijn onder andere de jaarlijkse middeleeuwse wedstrijden bij de kasteelruïne Ehrenberg, een reeks van evenementen tijdens de 'Reuttener Kulturherbst', en het 'Integrationfest' een evenement dat geheel in het teken staat van verschillende culturen uit de hele wereld. Deze attracties, en nog vele meer, trekken duizenden toeristen naar de regio. 

Zomer

 • De gemeente Reutte, in de noordwesthoek van Tirol, heeft diverse bezienswaardigheden, zoals historische gebouwen en indrukwekkende woonhuizen, het Heimatmuseum in het ‘Grünen Haus’ en het interactieve museum ‘Dem Ritter auf der Spur’ in het Ehrenberger klooster. Bezoek het Franziskaner klooster en bezichtig het Lumper haus of het Grabherr haus.
 • Op de 400 km aan wandelpaden kunt u in de regio tal van lange wandelingen maken. Bijzonder fraai zijn de Alpenrosenweg in het gebied van de Hahnenkamm, dichtbij Reutte en de Rundwanderweg Stuibenfälle – Minstersteig met een spectaculaire nieuwe hangbrug.
 • De Romeinse weg Via Claudia Augusta lokt jaarlijks vele wandelaars en fietsers naar Reutte. Verken de oudste weg in de Alpen en geniet van de culinaire specialiteiten van toen.
 • In juli vinden in Ehrenberg de meerdaagse ridderspelen plaats, één van de grootste middeleeuwse feesten van Europa met ridderspelen en een middeleeuwse markt.
 • De vijf meren rondom Reutte bieden verkoeling op warme zomerdagen en zorgen voor zwemplezier voor groot en klein. Maak ook eens een boottocht op de Plansee. Wanneer het minder goed weer is, is een bezoek aan de Alpentherme Ehrenberg een goed alternatief.
 • Wat betreft overnachtingsmogelijkheden heeft u de keuze uit ongeveer 30 hotels en andere vormen van onderdak in elke categorie.
 • In de talrijke eethuizen en restaurants kunt u zich culinair laten verwennen

Winter

 • Op slechts 3 km van Reutte ligt het kleine maar fijne skigebied Hahnenkamm met 16 km pistes en afdalingen voor zowel beginnende als ervaren skiërs en snowboarders.
 • Reutte is het startpunt van een netwerk van 120 km aan langlaufloipen.
 • In de Alpentherme Ehrenberg kunt u ontspannen in het zwembad of de sauna. Een bezoek aan de thermen is ook voor gezinnen een aanrader. Een afdaling over de 120 m lange waterglijbaan Alpenbob is een belevenis voor groot en klein.
 • Met ongeveer 30 hotels en andere vormen van accommodatie, heeft u de keuze uit een groot aanbod van alle kwaliteits- en prijsklassen.
 • Geniet van de traditionele regionale keuken in een van de oude herbergen of specialiteitenrestaurants.

Met de Lech rivier en nog vele alpine bergmeren in de buurt, is het niet verwonderlijk dat veel populaire activiteiten zich afspelen op en rondom het…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Reutte


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Reutte

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Untermarkt 34, Reutte, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.