Scheffau am Wilden Kaiser

Aan de voeten van hare majesteit genaamd Scheffau. Een dorp aan de zuidwestelijke kant van Wilder Kaiser en dat haar oorspronkelijke schoonheid door alle jaren heen heeft behouden.

Vondsten uit de 9e eeuw tonen aan dat de Bajuwaren de eerste inwoners van Scheffau zijn. Later werd Scheffau de 'schiefe Au' genoemd, een tussenstop voor reizigers uit de omgeving van Kufstein die tussen Bayern en Habsburgerreich pendelden. 

Tegenwoordig komen bezoekers uit Bayern en andere steden en landen voor een langere tijd naar Scheffau, om hier een vakantie door te brengen in het Wilder Kaisergebergte. Het dorp dat haar oorspronkelijke karakter heeft behouden ligt aan de zuidelijke kant van de Wilder Kaiser, samen met de Zahmer Kaiser vormen zij het natuurgebied Kaiser. Hiermee is het een ideale uitvalsbasis voor de winter en zomer en zijn er vele sportieve en ontspannen activiteiten te beleven. 

Waar de naam Wilder Kaiser vandaan komt is niet bekend. Wel bekend is dat de naam al in de 13e eeuw gebruikt werd in een van de toespraken van 'Chaiser'. En wie wil de schoonheid van de witte bergen van Scheffau nou in twijfel trekken? 

 

 

Vondsten uit de 9e eeuw tonen aan dat de Bajuwaren de eerste inwoners van Scheffau zijn. Later werd Scheffau de 'schiefe Au' genoemd, een…

toon meertoon minder
© Mathäus Gartner
© Felbert / Reiter
© Daniel Reiter / Peter von Felbert
Das Hochgebirge bleibt Menschen mit einem Handicap häufig verwehrt. Nicht so bei den Bergbahnen Wilder Kaiser-Brixental – hier sind Rollstuhl- und Handbike-Fahrer besonders herzlich willkommen., © Martin Raffeiner
Barrierefrei

Das Hochgebirge bleibt Menschen mit einem Handicap häufig verwehrt. Nicht so bei den Bergbahnen Wilder Kaiser-Brixental – hier sind Rollstuhl- und Handbike-Fahrer besonders herzlich willkommen.

Populaire accommodatie in Scheffau am Wilden Kaiser


Alle hotels in Scheffau am Wilden Kaiser

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Scheffau am Wilden Kaiser

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorf 28, Scheffau am Wilden Kaiser, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.