Sellrain

Het bergdorp aan de ingang van het Sellraintal is een perfecte plek om nieuwe energie op te doen in de sublieme bergen van de Stubaier Alpen.

Al in de middeleeuwen reisden mensen van de uitgestrektheid van het Inntal naar Sellrain om zich aan de minerale bron Rothenbrunn te versterken. Tegenwoordig komen gasten naar het bergdorp aan de ingang van het Sellraintal om hun batterijen op te laden in de sublieme bergen van de Stubaier Alpen. Het toerisme waarop de 1330 inwoners tellende stad vertrouwt, maakt het perfect voor rustzoekers. Sellrain, waarvan de wijken door 36 bruggen met elkaar zijn verbonden, ligt op een hoogte van ruim 900 meter en wordt gedomineerd door de meer dan 600 jaar oude bedevaartskerk St. Quirin. Naar het zuiden ontspringt de 2.577 meter hoge Fotscher Windegg, die net als de Lüsenser Villerspitze en de Rote Kogel ideaal is voor klim- en bergtochten. Het rustige Fotschertal vertakt zich ook naar het zuiden, waar het heerlijk wandelen is naar de Potsdamer Hütte, kan worden verkend met de mountainbike of in de winter op een skitour kan worden verkend. Ook de Sellraintaler Höhenweg en de Seigesalm beloven een panoramisch uitzicht. In de winter is het maar een paar kilometer naar het gezinsvriendelijke skigebied Rangger Köpfl.

Al in de middeleeuwen reisden mensen van de uitgestrektheid van het Inntal naar Sellrain om zich aan de minerale bron Rothenbrunn te versterken…

toon meertoon minder

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Sellrain

Aankomst Sellrain

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Rothenbrunn 40, Sellrain, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.