Sillian

Sillian is het centrum van de Oberland regio in het oosten van Tirol en ligt direct naast de grens met Zuid-Tirol in Italië.

In het hart van het familievriendelijke Hochpustertal kunnen bezoekers kiezen uit een breed aanbod van outdoor activiteiten. Naast het stadje Silllian, met 2.000 inwoners, ligt de Turntaler (2.407 m). Een van de populairste attracties zijn de lange Kammabfahrt piste en het YellowSnowPark. Voor wandelaars is Sillian een perfect startpunt met de veel wandelpaden voor de deur. In juni staan de bergen in vuur en vlam tijden de traditionele 'Heilig-hart-van-Jezus' vuren. 

Zomer

  • Het uitgebreide netwerk van wandelpaden en wegen leidt naar talrijke hutten en almen.
  • Fiets eens over de Drauradweg naar de provinciehoofdstad Lienz. Dit fraai aangelegde fietspad loopt voor het grootste deel licht bergafwaarts en is zeer geschikt voor gezinnen. Dankzij een goed georganiseerd systeem, kunt u eenvoudig uw huurfiets in Lienz laten staan en terugkeren naar uw accommodatie in Sillian per trein.
  • Kinderen leven zich uit in het Wichtelpark van Sillian. Heel het park staat in het teken van gezinnen. Zo is er onder andere gratis kinderopvang.

Winter

  • Maak kennis met de 55 km perfect geprepareerde pistes in skigebied Hochpustertal, dat begint in Sillian. Dankzij de grote capaciteit van de liften komen wachttijden hier nauwelijks voor.
  • Voor cross country skiërs heeft Sillian een netwerk van ongeveer 100 km aan loipen. De Loipe International van Cortina d’Ampezzo naar Lienz loopt eveneens door Sillian.
  • In het nabijgelegen Villgratental vinden skitourliefhebbers onaangetaste en dik besneeuwde hellingen.
  • De gemoedelijke Tiroler hotels en restaurants zorgen er voor dat u zich tijdens het verblijf helemaal thuis.

In het hart van het familievriendelijke Hochpustertal kunnen bezoekers kiezen uit een breed aanbod van outdoor activiteiten. Naast het stadje…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Sillian


Alle hotels in Sillian

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Sillian

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Sillian, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.