Söll

“Hoagascht” wordt veel gezegd in het Tiroler Unterland (letterlijk: laagland). Het is bijna niet te vertalen, zelfs niet in het Duits, maar één ding is zeker: wanneer u “Hoagascht” hoort, staat u heerlijk eten, drinken en veel gezelligheid te wachten.

In Söll, aan de voet van de Wilder Kaiser, worden oude tradities nog gekoesterd. De gastvrije lokale bevolking is trots op hun erfgoed laten die graag zien aan toeristen uit de hele wereld. De tradities variëren van de wekelijkse vergadering in de plaatselijke herberg tot de beroemde 'Almabtrieb'. In het voorjaar worden koeien, schapen en geiten de bergen op gedreven en in september wordt het vee feestelijk onthaald in het dal met veel pracht en praal. Zowel de boeren als vee zijn uitgebreid versierd met bloemen, bellen en andere decoraties. Gezinnen met kinderen moeten zeker een bezoek brengen aan het avontuurlijke Hexenwasser in Hochsöll, waar voor jong en oud genoeg te zien te beleven is.  

Zomer

  • De Söller Sinnesrunden met vier themawandelpaden rondom het dorp met een lengte van 23 km stimuleren zowel lichaam en geest.
  • Een bezoek aan het Hexenwasser in Söll mag niet ontbreken. Een spannend waterspeelpark, met themawandelingen zoals het Hexenpfad en talrijke speeltoestellen, interessant voor jong en oud. Het langste blote-voetenpad van Oostenrijk is een weldaad voor uw voeten.
  • In september is een bezoek aan een traditionele Almabtrieb, waarbij de feestelijk uitgedoste koeien van de bergweiden worden teruggebracht naar het dal, de moeite waard.
  • Verfrissing vindt u in de Ahornsee, een 11 m diep meer met een oppervlakte van 10.000 m².  
  • Söll biedt accommodaties in alle categorieën. Liefhebbers van gastronomie worden uitgenodigd deel te nemen aan een culinaire reis door de Tiroler of de internationale keuken.

Winter

  • Overdag kunt u het grootste skigebied van Oostenrijk, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, verkennen. Op woensdagen en zaterdagen kunt u in de avonduren skiën in het grootste avondskigebied van Tirol, met 10 km verlichte pistes en drie liften. De langste avondskipiste van Oostenrijk is tot 22.15 uur verlicht en loopt door tot in het dal.
  • Snowboarders vinden in Wintergarten Hochsöll een snowpark en een funslope met een lengte van 450 m.
  • Ga eens een dag op stap met sledehonden en laat u op een slede door het landschap voorttrekken door husky’s.
  • In de Adventstijd is de honderd jaar oude kerststal op de Feldwebel Bichl, met levensgrote houten figuren, een unieke bezienswaardigheid.

In Söll, aan de voet van de Wilder Kaiser, worden oude tradities nog gekoesterd. De gastvrije lokale bevolking is trots op hun erfgoed laten die…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Söll
Alle activiteiten+
© Carmen Huter
© Mathäus Gartner
© Wilder Kaiser
© Tirol Werbung/Bernd Uhlig

Populaire accommodatie in Söll


Alle vakantiewoningen in SöllAlle hotels in Söll

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Söll

Aankomst Söll

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorf 84, Söll, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.