St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg is trots op de reputatie 'bakermat van het alpine skiën' en heeft bijgedragen aan de vooruitgang van talloze wintersportliefhebbers, van voorzichtige beginners tot zelfverzekerde wintersporters en rotsvaste experts.

Niemand weet wat oude skilegendes zoals Hannes Schneider zou zeggen over moderne carve ski's met hun extreme radius of snowboarders met hun stoere zijwaartse houding. Niet alleen de apparatuur is veranderd sinds 1920, de taal die vandaag de dag gebruikt wordt om een afdaling te beschrijven, is ook heel anders. De 'pizzapunt' bestond in Hannes Schneider's tijd nog niet. Maar waarschijnlijk is de pionier van het skieën erg blij met de ontwikkeling van 'zijn' sport 60 jaar na zijn dood. 

St. Anton is trots op de reputatie 'bakermat van het alpine skiën', en terecht. Een van de mannen die heeft bijgedragen aan de legendarische status van het skigebied is Hannes Schneider. Hij richtte in 1922 de St. Anton Ski School op en leerde zijn leerlingen het revolutionaire 'stem turn' skiën in plaats van de traditionele skitechniek telemarken. Daarnaast zagen de inwoners van St. Anton, van oudsher een arme boerengemeenschap, al veel eerder dan anderen de potentie van het internationale skitoerisme. Het eerste hotel in het dorp werd in 1895 geopend en was uitgerust met 110 bedden en luxe moderne gemakken, zoals centrale verwarming. 

Vandaag de dag vormt St. Anton, samen met de naastgelegen gemeenten aan beide zijden van de Arlberg in het oosten en Voralrberg in het westen, één van de grootste en meest populaire skigebieden in de wereld.  St. Anton am Arlberg is eenvoudig bereikbaar met de trein. Het treinstation bevindt zich vlakbij het dorpscentrum. Talrijke restaurants en pubs, evenals ruim 590 gastenbedden in alle categorieën dragen bij aan een geslaagd verblijf.

Zomer

 • De omringende bergtoppen van de Lechtaler Alpen en de Verwallgruppe nodigen uit voor inspannende wandeltochten tot boven de 3.000 m. De alpenweiden lenen zich daarentegen uitstekend voor ontspannen wandelingen.
 • St. Anton is het eindpunt van de Adelaarsweg, de bekendste lange-afstandswandelroute van Tirol.
 • De 200 km aan bewegwijzerde mountainbikepaden laten het hart van elke mountainbiker sneller kloppen.
 • Ook steeds meer wielrenners ontdekken St. Anton als vakantiebestemming. Eind juli vindt hier bovendien de jaarlijkse Arlberg-Giro plaats, die de renners over de Arlbergpass en de Silvretta Hochalpenstraße voert.
 • St. Anton am Arlberg is een door Climbers Paradise aanbevolen klimgebied. Ontelbare klimroutes, klettersteigen, klimtuinen en een hochseilgärten staan garant voor een overgetelijk klimavontuur.
 • Ook in het ARL.ROCK Sportzentrum, gelegen naast het stadion van St. Anton, biedt vele klim- en boulderroutes en een ijsklimwand. Verder vindt u hier tennisbanen, een voetbalveld en een volleybalveld, squashhal en vier kegelbanen.
 • Outdoor liefhebbers en watersporters in St. Anton am Arlberg vermaken zijn tijdens het kajakken, raften, canyoning of paragliding.
 • Ontspannen kan in het vrijetijds- en wellnessgedeelte ARLBERG-well.com, met een binnenzwembad, verwarmd buitenzwembad en een saunagedeelte.
 • De 6-holes golfbaan is geschikt voor beginnende en lichtgevorderde golfers.

Winter 

 • Met ruim 100 sneeuwdagen per jaar is St. Anton am Arlberg zeer sneeuwzeker.
 • In het wintersportgebied Arlberg vindt u 460 km aan pistes in alle categorieën en 79 moderne bergbahnen en liften.
 • Ook kinderen hebben in St. Anton hun eigen vakantiewereld, de Kikiclub. Hier begeleidt de haas Hoppl hen tijdens de wintersportdag.
 • De fantastische tiefschneehellingen zijn wereldberoemd en lokken jaarlijks duizenden freeriders. Het skioord besteed veel aandacht aan veiligheid op en buiten de piste.
 • In het voetgangersgebied in St. Anton vindt u een groot aantal winkelmogelijkheden, boetieks en winkels. Ook de internationale jetset shopt graag in St. Anton.
 • Cross country skiërs leven zich uit op 40 km aan loipes.
 • Het vrijetijds- en wellnessgedeelte van ARLBERG-well.com nodigt uit voor ontspanning buiten de piste. Relax in het binnenzwembad en verwarmde buitenzwembad of komt tot rust in het uitgebreide saunagedeelte.

Niemand weet wat oude skilegendes zoals Hannes Schneider zou zeggen over moderne carve ski's met hun extreme radius of snowboarders met hun stoere…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in St. Anton am Arlberg


Alle activiteiten+
© Tirol Werbung/Josef Mallaun
© St. Anton am Arlberg
© St. Anton am Arlberg
© St. Anton am Arlberg

Populaire accommodatie in St. Anton am Arlberg


Alle vakantiewoningen in St. Anton am ArlbergAlle hotels in St. Anton am Arlberg

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in St. Anton am Arlberg

Aankomst St. Anton am Arlberg

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorfstraße 8, St. Anton am Arlberg, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.