St. Johann in Tirol

St. Johann in het Leukental is al is al eeuwenlang een bruisend en rijk handelscentrum, dat vroeger profiteerde van de plaatselijke mijnbouwindustrie. Vandaag de dag is deze marktstad het kloppend hart van de regio.

Wie graag het overzicht behoudt, kan in St. Johann in Tirol het beste rechtdoor naar de Huber Bräu-toren gaan, die al van ver te zien is. Helemaal op de top van de Braustüberl, op bijna 30 meter hoogte, zorgen niet alleen de verschillende bierspecialiteiten van het 300 jaar oude familiebedrijf voor deze ontspannen levenshouding, die zo typerend is voor de inwoners van de Tiroler laagland. Je krijgt ook een idee hoe ideaal St. Johann in het mooie Leukental tussen het Kaisergebergte en de Kitzbüheler Horn ligt.

De St. Johanner, die hun marktplaats 'Sainihåns' in het lokale dialect noemen, zijn een trots volk. Als je je een kenner van de lokale taal wilt voelen, zeg dan alsjeblieft niet St. Jóhann, maar beklemtoon de naam op de tweede lettergreep: St. Johánn was en is nog steeds een drukke, welvarende stad die lange tijd profiteerde van de mijnbouw . Een Keltische stam woonde al in de 4e eeuw voor Christus in het gebied; De rijkdom die de zilverwinning met zich meebracht van de vroegmoderne tijd tot de 18e eeuw is nog steeds te zien in een aantal prachtig gerenoveerde oude herenhuizen en de grote parochiekerk met dubbele toren.

Wie graag het overzicht behoudt, kan in St. Johann in Tirol het beste rechtdoor naar de Huber Bräu-toren gaan, die al van ver te zien is…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in St. Johann in Tirol

Alle activiteiten+
© Mirja Geh
© Florian Mitterer
© Kitzbüheler Alpen Marketing/Marco Felgenhauer
© Reinhold Embacher

Populaire accommodatie in St. Johann in Tirol


Alle vakantiewoningen in St. Johann in TirolAlle hotels in St. Johann in Tirol

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in St. Johann in Tirol

Toon meer +
Aankomst St. Johann in Tirol

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Poststraße 2, St. Johann in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.