St. Johann in Tirol

St. Johann in het Leukental is al is al eeuwenlang een bruisend en rijk handelscentrum, dat vroeger profiteerde van de plaatselijke mijnbouwindustrie. Vandaag de dag is deze marktstad het kloppend hart van de regio.

De 30 meter hoge toren van de Huber Bräu brouwerij in St. Johan in Tirol is een handig herkenningspunt voor bezoekers met een slecht richtingsgevoel. Hier, hoog boven het stadscentrum, kunt u de vele verschillende bieren proeven van de brouwerij die al 300 jaar door de familie gerund wordt. Geniet van de relaxte sfeer waar deze oostelijke regio in Tirol bekend om staat. De toren is een spectaculair uitkijkpunt met zicht op het omringende landschap en de glooiende heuvels van de Leukental vallei tussen het Kaisergebergte en de imposante Kitzbüheler Horn. 

De bewoners van St. Johan, in het plaatselijke dialect ook wel bekend als 'Sainihåns', zijn trots op hun kleine marktstad. Bezoekers die zich op taalkundig niveau willen mengen moeten dan ook de volgende tip ter harte nemen: bij het uitspreken van St. Johann, moet de nadruk worden gelegd op de tweede lettergreep. 'St. Johánn' is al eeuwenlang een bruisend en rijk handelscentrum, dat vroeger profiteerde van de plaatselijke mijnbouwindustrie. In de 4e eeuw voor Christus waren het de Kelten die erin slaagden koper te winnen. In het begin van de moderne tijd, tot ver in de 18e eeuw, stond St. Johan bekend om zijn zilvermijnen, die de bouw van vele prachtige oude herenhuizen en de plaatselijke kerk met zijn twee torens financierde. 

Zomer

 • ´s Zomers heeft St. Johann in Tirol een uitgebreid aanbod aan vrijetijdsbesteding: in het Kaisermassiv vindt elke mountainbiker en wandelaar een passende tour. Meer dan 20 originele hutten, cafés en bergrestaurants nodigen uit voor een pauze.
 • Kinderen kunnen hun behendigheid oefenen in het Hornberg Kletterwald, het nabij gelegen moeras verkennen of een dag in het grote openluchtzwembad doorbrengen.
 • Er zijn eveneens activiteiten voor golfers en paardenliefhebbers.
 • Ook adrenalinesporten als paragliden, kanovaren, canyoning en raften kunnen in de buurt van St. Johann in Tirol worden beoefend.
 • Als u van een adembenemend panorama wilt genieten, kunt u zich het beste door een luchtballon naar grote hoogte laten brengen.
 • Met ruim 4.500 gastenbedden is er voldoende keuze uit accommodaties in alle categorieën. 

Winter

 • Het gezinsvriendelijke wintersportgebied beschikt over 17 liften en 60 km aan afwisselende pistes van alle moeilijkheidsniveaus.
 • Bij de 'Ski Cross Movie' piste en het ski-cross parcours krijgt het maken van een afdaling een nieuwe dimensie.
 • Het grootste skigebied van Oostenrijk, SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en skigebied Kitzbühel liggen op een steenworp afstand. St. Johann in Tirol en bieden u grenzeloos pisteplezier.
 • In St. Johann ligt 270 km aan langlaufloipen voor u klaar. Hier vindt jaarlijks de grote internationale Koasalauf Tirol plaats met meer dan 2.000 deelnemers.
 • Ontspan na een intensieve dag op de piste in de Panorama-Badewelt met het daarnaast gelegen Sauna- en Wellnesslandschaft. Of laat u culinair verwennen in een van de originele restaurant met Tiroler gastvrijheid.
 • De prachtige Marktplatz van St. Johann, met zijn fraaie barokkerk, is in alle opzichten het middelpunt van het dorp. Ook de vele winkels op het plein nodigen uit voor een bezoek.

Vakantie activiteiten in St. Johann in Tirol

Alle activiteiten+
© Florian Mitterer
© Hannes Dabernig
© Kitzbüheler Alpen Marketing/Marco Felgenhauer
© Reinhold Embacher

Populaire accommodatie in St. Johann in Tirol


Alle vakantiewoningen in St. Johann in TirolAlle hotels in St. Johann in Tirol

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in St. Johann in Tirol

Toon meer +

Service

Aankomst St. Johann in Tirol

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Poststraße 2, St. Johann in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.