Steinach am Brenner

Twintig kilometer ten zuiden van Innsbruck, waar het Gschnitztal en het Wipptal samenkomen, ligt de gemeente Steinach am Brenner omringd door de Tuxer Alpen en de Stubaier Alpen.

Steinach am Brenner (1.049 m) ligt in het noordelijkste deel van het Wipptal, op ongeveer 20 km van Innsbruck. De highlight van Steinach am Brenner is de parochiekerk in het centrum van het dorp met twee opvallende torens. Slechts een paar meter verder staat het vroegere jachtslot van Keizer Maximiliaan, vandaag de dag het plaatselijke gerechtshof. Steinach heeft een groot netwerk aan wandel- en mountainbikeroutes. De kabelbaan die toegang geeft tot de pistes in de winter, blijft ook in de zomer geopend voor wandelaars en mountainbikers. Het Bergeralm resort is ook in de zomer geopend en wordt omgetoverd tot het water avonturenpark 'Bärenbachl'. 

Zomer

  • 's Zomers kunt u hier prachtige touren maken op ongeveer 500 km aan wandelpaden. De touren lopen onder andere van bergweiden naar de omliggende bergtoppen van de Zillertaler en de Stubaier Alpen.
  • De gondel van de Bergeralm is ook 's zomers in bedrijf en brengt wandelaars en bikers naar een hoogte van 1.600 m, waar ze met hun touren kunnen beginnen.
  • Mountainbikers kennen allemaal de Brenner Downhill, een vast onderdeel van het Bikepark Tirol in Steinach.
  • Gezinnen maken een wandeling over de belevenisweg ‘Bärenbachl’, terwijl liefhebbers van water zich amuseren in het verwarmde openluchtzwembad.

Winter

  • Deze plaats is vooral geliefd vanwege de gezinsvriendelijke skiarena Bergeralm met 28 km pistes in alle moeilijkheidsgraden.
  • De fraai aangelegde piste voor avondskiën, is één van de grootste van Tirol en van Europa en is twee dagen in de week geopend. Avondskiën is zowel geliefd bij lokale bewoners als vakantiegangers.
  • Voor freestylers en snowboarders heeft het skigebied Bergeralm een fun-arena met kickers, rails en funboxen.
  • Vanuit Steinach kunnen cross country skiërs de zijdalen van het Wipptal verkennen.
  • Op de plaatselijke overdekte ijsbaan staat garant voor een leuk schaatsavontuur.
  • Onderdak wordt geboden in hotels, pensions en bij particulieren, terwijl het JUFA Gästehaus ideaal is voor gezinnen en groepen scholieren en sporters.

 

Steinach am Brenner (1.049 m) ligt in het noordelijkste deel van het Wipptal, op ongeveer 20 km van Innsbruck. De highlight van Steinach am Brenner is…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Steinach am Brenner


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Steinach am Brenner

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Brennerstraße 67, Steinach, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.