Tux in het Zillertal

'Tux', Amerikanen denken waarschijnlijk aan een 'tuxedo', maar Tirol liefhebbers weten dat Tux een dorpje is in het Tuxtal. Dankzij het gletsjer skigebied Hintertuxer kunt u het hele jaar door skiën, zelfs in de zomer.

'Tux' heeft vele betekenissen. Amerikanen denken waarschijnlijk aan een 'tuxedo' (smoking). Diegene die al vaker in Tirol is geweest, weet dat Tux is een dorpje is in het Tuxertal, een zijdal van het Zillertal vlakbij Mayrhofen. In het stenen tijdperk kwamen de eerste inwoners uit het Schmirntal over de Tuxer Joch naar het Tuxtal. De boerderijen hoog in de bergen zijn nog steeds in werking. Dankzij de ontwikkeling van kabelbanen en skiliften worden jaarlijks vele bezoekers naar het gebied vervoerd (en vice versa). Vandaag de dag is de Hintertuxer gletsjer het hele jaar geopend voor skiërs en snowboarders. 

Zomer

  • Skiën in de zomer. Dat kan in Oostenrijk alleen op de Hintertuxer gletsjer in Tirol.
  • Het Natur Eis Palast op de Hintertuxer gletsjer is het gehele jaar geopend en geeft een spectaculair beeld van de wereld van het ijs.
  • Gletsjerwandelingen en grottentochten zullen u lang bijblijven. Geoefende klimmers kunnen hier uitstekend ijsklimmen.
  • Ook de cultuur en de geschiedenis van het dorp zijn interessant. Zo wordt in de Tuxer Mühle handwerk getoond en maakt u in de indrukwekkende Spannagelhöhle kennis met de geologie van de streek.
  • Een uitgebreid zomerprogramma met 230 begeleide themawandelingen nodigt uit een bezoek te brengen aan natuurpark Zillertaler Alpen.

Winter

  • 365 dagen per jaar winterplezier en 100% sneeuwzekerheid: dat vindt u op de Hintertuxer gletsjer, waar in de winter 86 km piste voor u klaar staat. Tux ligt op circa 5 km van Hintertux, dat eenvoudig bereikbaar is met de gratis skibus.
  • Vanuit Tux komt u direct in het skigebied Eggalm met in totaal 21 km piste.
  • De Ski & Gletscherwelt 3000 telt 245 km aan pistes en 77 liften.
  • Voor sportieve bezoekers heeft Tux als wintersportplaats een divers aanbod, uiteenlopend van cross country skiën en schaatsen tot winterwandelen en rodelen.

'Tux' heeft vele betekenissen. Amerikanen denken waarschijnlijk aan een 'tuxedo' (smoking). Diegene die al vaker in Tirol is geweest,…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Tux in het ZillertalAlle activiteiten+
© Tirol Werbung/Verena Kathrein
© Tux-Finkenberg
© Tirol Werbung/Regina Recht
© Tux-Finkenberg

Populaire accommodatie in Tux in het Zillertal


Alle vakantiewoningen in Tux in het ZillertalAlle hotels in Tux in het Zillertal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Tux in het Zillertal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Tux im Zillertal, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.