Vent

Vent in het natuurpark Ötztal ligt op 1900 meter boven zeeniveau en is een echt bergsportdorp. De hellingen torenen overal rotsachtig uit, de boomgrens is hier niet ver.

Een brede gletsjerstroom raast wild door het bergdorp Vent, dat eigenlijk bij de gemeente Sölden hoort. De hellingen torenen overal rotsachtig uit, de boomgrens is hier niet ver. Toch dringt er veel zon door in het rustige, enigszins geïsoleerde dorp. Vent wordt omringd door talrijke hoge drieduizenders, de hoogste toppen in de Ötztaler Alpen, zoals Wildspitze en Similaun. Al in de 19e eeuw begonnen bergbeklimmers hier hun hoge bergtochten, waaronder de bekende gletsjerpriester Franz Senn. In de zomer kunt u boven Vent en zijn bloeiende alpenweiden tot 3.500 schapen zien grazen, die hier vanuit Zuid-Tirol worden gedreven. Wandelingen naar de idyllische alpenweiden en verschillende berghutten zijn populair. Er is een kantoor voor berggidsen in het dorp dat groeps- en individuele rondleidingen aanbiedt. Zodra de winter komt, openen zich prachtige skitochten voor de gasten, zoals de "Ötztaler Runde". Voor alpine skiërs is er een klein familieskigebied.

Een brede gletsjerstroom raast wild door het bergdorp Vent, dat eigenlijk bij de gemeente Sölden hoort. De hellingen torenen overal rotsachtig…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Vent


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Vent

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Vent, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.