Wildschönau

Wildschönau ligt in een dal en bestaat uit vier kerkdorpen. Het is de thuisbasis van ongeveer 260 bergboerderijen.

"Die Wildschönau" bestaat uit vier kerkdorpen, die elk zeer trots op zijn onafhankelijkheid en tradities: Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach. De gemeente is in veel opzichten de tegenpool van het nabijgelegen trendy Kitzbühel. In plaats van beroemdheden, champagne en luxe, is het leven in deze hoek in het oosten van Tirol meer eenvoudig, rustig en ontspannen.

Zomer

  • Meer dan 300 km aan wandelpaden ontsluit de machtige bergwereld van de omringende Kitzbüheler Alpen. Meer dan 50 bergrestaurants zorgen voor een gastvrij ontvangst en een kennismaking met de traditionele Tiroler keuken.
  • In de enige Natur-Hochseilgärten van Oostenrijk: ‘Zauberwinkel’, brengt een klimparcours op van 17 tot 21 m u van boomtop naar boomtop.
  • Uniek zijn ook de prachtige bergkloof Kundler Klamm, het Tiroler Holzmuseum en het buitengewone Bergbauernmuseum ‘z'Bach’.

Winter

  • Het dal (1000 m) ligt in de Kitzbüheler Alpen en biedt toegang tot het nieuwe skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, met 145 km piste en 47 liften.
  • Wie afwisseling zoekt buiten de piste, maakt een sneeuwschoenwandeling door het besneeuwde landschap van Wildschönau of een rustgevende wandeling over de Franziskusweg. Ook kunt u een bezoek brengen aan het unieke Bergbauernmuseum z’Bach.
  • De Natur-Hochseilgärten Zauberwinkl is, met een hoogte tot 21 m, één van de hoogste en meest spectaculaire hochseilgärten van Europa en staat ook ´s winters garant voor avontuur.

"Die Wildschönau" bestaat uit vier kerkdorpen, die elk zeer trots op zijn onafhankelijkheid en tradities: Niederau, Oberau,…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Wildschönau
Alle activiteiten+
© Wildschönau Tourismus
© Wildschönau Tourismus
© Wildschönau Tourismus
© Wildschönau Tourismus

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Wildschönau

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Oberau 337, Wildschönau, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.