Mayrhofen-Hippach

Het ongelooflijk mooie natuurlandschap in de zomer en winter is het hoogtepunt van de vakantieregio Mayrhofen-Hippach.

In het vakantiegebied Mayrhofen-Hippach in het Tiroler Zillertal, voelt iedere vakantieganger zich thuis. Ongeacht of hij nu actie of ontspanning zoekt, graag wandelt of liever met de fiets onderweg is. Het is hier zelfs mogelijk om in de zomer te skiën op de Hintertuxer Gletscher. Het vakantiegebied Mayrhofen-Hippach, gelegen in het Hinteren Zillertal, heeft de steilste afdaling van Oostenrijk, maar biedt ook een scala aan 'gewone' pistes en volop winterplezier buiten de skipiste. Snowboarders en freeriders moeten zeker een bezoek brengen aan Vans Penken Park, een skiresort met zes verschillende gebieden en een walhalla voor iedereen die van 'freestyle' houdt. 

Zomer

 • Vakantiegebied Mayrhofen-Hippach in het Hinteren Zillertal bestaat uit de gelijknamige gemeente en de dorpen Brandberg, Finkenberg, Hainzenberg, Hippach, Mayrhofen, Ramsau im Zillertal en Schwendau.
 • Via de goed onderhouden wandelwegen met een totale lengte van 200 km, variërend van eenvoudige wandelpaden tot steile bergpaden, komt u op de mooiste plaatsen van de regio, zoals het Natuurpark Zillertaler Alpen. Geniet van een wandeling over de Berliner Höhenweg of van de vier etappes van de Adelaarsweg.
 • In het Run & Walk Park liggen acht afwisselende routes op u te wachten. De Harakiri-Hill, is met een stijgingspercentage van 78%, een zeer bijzondere uitdaging.
 • De vijf klettersteigen in de regio hebben een moeilijkheidsgraad van A tot E.
 • De 800 km aan fietspaden van het Zillertal, bieden uitdaging voor fietsers van alle niveaus. In Penken vindt u vele cross country routes, zoals Himmelfahrt.
 • Heeft u al eens in de zomer geskied? Op de Hintertuxer Gletscher is een aantal pistes het hele jaar geopend.
 • Ga paragliden en voel u als een vogel in de lucht, of geniet van een vrije val tijdens het parachutespringen.
 • De Hochseilgarten in Mayrhofen-Hippach is één van de hoogste van Tirol en is een bezoek meer dan waard.
 • De Actionclub Zillertal biedt kinderen van zes tot twaalf jaar een spannend en afwisselend programma in het gezelschap van leeftijdsgenootjes.

Winter

 • De zes dorpen Mayrhofen, Hippach, Ramsau, Schwendau, Brandberg en Ginzling, met de Actionberg Penken en de Genießerberg Ahorn, bieden een uiterst gevarieerd pistenaanbod. De 53 liften en 159 km aan pistes, waaronder de 5,5 km lange familie-afdaling van de Ahorn naar het dal en de Harakiri in Penken, de steilste skipiste in Oostenrijk, garanderen uitdaging voor jong en oud.
 • Snowboarders en freeskiërs leven zich uit in het Vans Penken Park. De met zes domeinen bieden freestyleplezier op elk niveau.
 • Als de skidag voorbij is, zijn er voor de gasten in Mayrhofen en de omgeving volop mogelijkheden voor après-ski, uiteenlopend van een uitbundige après-ski party tot een bezoek aan een gezellig café voor een glas wijn. De bekendste après-ski party is de jaarlijkse snowbombing in het voorjaar, waarbij internationale muzieksterren voor een knalfeest zorgen.
 • In het vakantiegebied Mayrhofen-Hippach kunt u ´s winters ijsklimmen op een groot aantal bevroren watervallen.
 • De wandeltraditie wordt in het vakantiegebied ook in de winter in ere gehouden, door een ruim aanbod aan winterwandelingen en sneeuwschoenwandelingen. In het met museum van het Naturparkhaus in Ginzling, komt u alles te weten over wandelen.
 • Drie rodelbanen en verschillende langlaufroutes bieden mogelijkheden voor activititeiten buiten de piste.
 • Het Mayrhofner Advent vindt elk jaar op het Waldfestplatz plaats. De lokale bewoners en de gasten komen in de kerststemming door een bezoek te brengen aan het besneeuwde Scheuringwald, net buiten Mayrhofen.

In het vakantiegebied Mayrhofen-Hippach in het Tiroler Zillertal, voelt iedere vakantieganger zich thuis. Ongeacht of hij nu actie of ontspanning…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Mayrhofen-Hippach

Alle activiteiten+
© Naturpark Zillertal
© Mayrhofner Bergbahnen AG
© Tirol Werbung
© Mayrhofner Bergbahnen AG
© Erlebnissennerei Zillertal

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Mayrhofen-Hippach


Alle hotels in Mayrhofen-Hippach

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Mayrhofen-Hippach

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dursterstraße 225, Mayrhofen, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.