Region Hall-Wattens

Van een middeleeuwse stad tot de moderne Swarovski Kristallwelten: in de regio Hall-Wattens vindt u alles voor een afwisselende vakantie.

Een bezoek aan Hall in Tirol met zijn mooie middeleeuwse oude stad en smalle geplaveide straatjes voelt als een reis terug in de tijd. De oude stad in Hall is een van de grootste en best bewaarde steden in heel Oostenrijk. Op de top van de oude stad is het Oberer Stadtplatz met het stadhuis, Hasegg kasteel en een mijnmuseum te vinden. Ten oosten van Hall in Tirol ligt de stad Wattens, een populaire bestemming voor toeristen mede dankzij de Swarovski Kristallwelten. Dit opvallende museum gebouwd door Swarovski, neemt de bezoekers mee tussen droom en werkelijkheid. Hall en Wattens worden omringd door negen vakantiedorpen, met inbegrip van Absam met een bedevaartkerk, Volders met het Friedberg kasteel en Wattenberg Wattens ligt op een hoogte van 1.000 m en biedt prachtig uitzicht over het Inntal. Fritzens ten noorden van Wattens is de thuisbasis van een aantal beroemde schnappsdistilleerderijen en is uitgeroepen tot het mooiste dorp van de regio. De vakantiedorpen zijn een prima uitvalsbasis voor wandelingen en mountainbiketochten.

Zomer

 • Maak een wandeling over de Adelaarsweg, een deel van de Jakobsweg of de Zirbenweg. In het Karwendelgebergte en de Tuxer Voralpen kunt u indrukwekkende bergtouren maken, bijvoorbeeld naar de top van de 2.726 m hoge Großen Bettelwurf. Bovendien vindt u in de regio Hall-Wattens talrijke Nordic walking tochten van niveau's.
 • Het gebied rond het Hallerangerhaus en zeven andere klimtuinen laten het hart van grote en kleine klimmers sneller kloppen.
 • Ook per mountainbike kunt u via talrijke bewegwijzerde routes, met een totale lengte van 115 km, verschillende alpenweiden bereiken.
 • Kies het luchtruim tijdens het paragliden vanaf de Hinterhorn Alm en bekijk de regio Hall-Wattens vanuit de lucht.
 • De langste houten kogelbaan ter wereld ligt bij de Glungezer. De banen in het Kugelwald zijn 350 m lang en lopen met bochten door het eeuwen oude bos.
 • In de Swarovski Kristallwelten, die zijn gecreëerd naar een concept van André Heller, wordt u betoverd door de fonkelende kristallen.
 • De burcht Hasegg en de Münze Hall geven u een beeld van de rijke historie van deze regio.
 • Liefhebbers van lekker eten voelen zich helemaal thuis op de talrijke feesten, zoals het 'Knödelfest'. Ook kunt u hier de grootste groentetuin van Oostenrijk bezoeken, gelegen tussen Thaur en Absam.
 • Een bedevaartstocht naar de Marienbasilika in Absam of de Karlskirche in Volders, biedt u de mogelijkheid om tot inkeer te komen.

Winter

 • Het skigebied Glungezer is vooral een aanrader voor gezinnen. Hier vindt u naast talrijke eenvoudige en middelzware pistes, één van de langste afdalingen in Tirol met een lengte van 15 km. Deze berg is ook zeer geschikt voor het maken van skitouren.
 • U kunt op 2.600 m hoogte overnachten in één van de tien iglo’s op de Glungezer, die van ongeveer Kerstmis tot Pasen zijn geopend.
 • Een bijzondere belevenis is 'klumpern', dat u elke donderdag in Tulfes kunt leren en proberen. U glijdt, zittend op een stoeltje met daaronder één korte ski, naar beneden. Op de natuurlijke rodelbanen in het Halltal en op de talrijke verlichte avondrodelbanen gaat het er minstens zo uitgelaten aan toe.
 • Op het hooggelegen plateau Gnadenwald en in Tulfes-Rinn vinden cross country skiërs twee fraaie cross country skigebieden, met 46 km aan loipen.
 • Tijdens een sneeuwschoen- of fakkelwandeling onder begeleiding van een gids of tijdens een gezellige tocht in een paardenslee, kunt u de regio op een bijzondere manier verkennen.
 • In de adventstijd veranderen de voorgevels van de huizen van het oude deel van de stad in een reusachtige adventskalender. Wanneer de traditionele kerstmarkt met handwerkproducten, punch en culinaire lekkernijen begint, hoeft u niet lang meer te wachten op het feest der feesten.
 • De burcht Hasegg met de Münzerturm neemt u mee terug in de tijd en laat zien waarom de dollar zo nauw is verbonden met Hall.
 • Laat u ook in de winter door de Swarovski Kristallwelten betoveren. Een bezoek aan de fabriek in Riesen en de grootste Swarovski-winkel ter wereld is een aanrader.

Een bezoek aan Hall in Tirol met zijn mooie middeleeuwse oude stad en smalle geplaveide straatjes voelt als een reis terug in de tijd. De oude…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Region Hall-Wattens

Alle activiteiten+
© Tirol Werbung/Kathrein Verena
© Hall-Wattens
© Swarovski Kristallwelten
© hall-wattens.at
© Tirol Werbung/Jenewein Markus

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Region Hall-Wattens


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Region Hall-Wattens

Aankomst Region Hall-Wattens

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Unterer Stadtplatz 19, Hall in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.