Wandelen in de Brandenberger Alpen, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Wandelen in de Brandenberger Alpen, © Tirol Werbung/Jens Schwarz

Adelaarsweg

In de hoogalpine bergwereld loopt de Adelaarsweg van oost naar het west waarbij vrijwel heel Tirol wordt doorkruist. De route vormt van bovenaf gezien het silhouet van een adelaar, die met wijd opengesperde vleugels door de lucht zweeft.

De Adelaarsweg loopt met 33 etappes door heel Tirol, waarbij 413 km en 31.000 hoogtemeters worden overbrugd. De Lange-Afstand-Wandelroute (LAW) is onderverdeeld in twee routes: 24 dagetappes voeren door de bergwereld van Noord-Tirol, de tweede route doorkruist in negen dagetappes de Glockner- en Venedigergroep in Osttirol. De Osttiroler Adelaarsweg is korter, maar net zo uitdagend en spectaculair als de hoofdroute. Negen etappes brengen u van de voet van de Großvenediger naar de Lucknerhaus aan de voet van de Großglockner; de hoogste berg van Oostenrijk. Hierbij is 93 km aan wandelpaden te overwinnen met circa 8.000 hoogtemeters bergopwaarts en een zelfde aantal hoogtemeters bergafwaarts. Aanschouw honderden bergtoppen, geniet van duizenden indrukwekkende uitzichten en zet een ontelbaar aantal stappen!


Treed op de Adelaarsweg in de voetsporen van pioniers

Op de Adelaarsweg worden historische bergverhalen verteld. Van situaties waarin moedige alpinisten verzeild raakten tot gewaagde eerste beklimmingen en avontuurlijke manieren waarop trajecten zijn ontsloten. Ieder traject van de Tiroler Adelaarsweg waarborgt dus ook een stuk ‘historische grond’. De Adelaars alpine geschiedenis verbindt niet alleen het heden en het verleden met elkaar, maar ook de begin- en eindpunten van de etappes. In uw gedachten slaat u zowel de indrukwekkende omgeving op als de bijzondere prestaties van de pioniers, die de bergwereld stukje bij beetje verkenden, er routes uitzetten en schuilhutten bouwden.


Wandelen zonder bagage

De ‘Tiroler Wanderhotels’ bieden in Karwendel speciale vakantiearrangementen met bagagetransport aan. Bij taxibedrijf Taxi Royal in Tiroler Unterland kunt u op aanvraag bagagetransport boeken voor de Adelaarsweg etappes 1 tot en met 7. Voor de etappes 14 tot en met 24 is er transport aan te vragen bij Taxi- en busmaatschappij Schmid.

Bewegwijzering & wegmarkering

U heeft geen adelaarsoog nodig om u tijdens het lange afstand wandelen te kunnen oriënteren op de route. De uniforme bewegwijzering en wegmarkering tonen u duidelijk de weg.

De witte informatieborden, die aan het begin van de Adelaarsweg etappes staan, zorgen voor een goede start van ieder traject. Deze borden verstrekken informatie over:

  • het start- en eindpunt van de etappe
  • de afstand
  • de wandeltijd
  • het hoogteverschil
  • de moeilijkheidsgraad

Als herkenningspunt staat op de borden ook het pictogram van een adelaar. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u nog steeds op de vleugels van de adelaar wandelt.


Grondmarkering en wegwijzers langs alle etappes

Op alle etappes wordt de route aangeven met behulp van:

  • gele wegwijzers met het Adelaarsweg pictogram 
  • rood-wit-rode grondmarkering

Dit zorgt voor een uniforme bewegwijzering. De moeilijkheidsgraad van de etappe staat duidelijk weergegeven op de borden, evenals de geschatte wandeltijd en het wegnummer. Ook wordt aangegeven of er bij het eindpunt van de etappe een beheerde alm of een gasthof is.

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat