Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Mijn top 10 restaurants in Innsbruck

Bijgewerkt op 07.09.2020 in Eten & drinken, Foto's: Eckard Speckbacher

Lichtblick_Innsbruck_Tirol

Onderstaand een selectie van mijn persoonlijke favoriete restaurants in Innsbruck en de nadere omgeving. Ik heb ze uiteraard allemaal meermaals (kritisch) getest en ben benieuwd naar jullie commentaren en tips. Aangezien deze bijdrage "door omstandigheden" aanmerkelijk gegroeid is, zijn het deze keer veruit meer dan 10 restaurants geworden. De selectie blijft echter zoals reeds in 2012 nog steeds streng, en alle tips zijn persoonlijk getest. Eet smakelijk!

Restaurant Schindler
Chic en stijlvol! Dit restaurant trekt genieters en dragers van Moncler jassen aan. Uitstekende keuken, degelijke service en uiterst aangename en gedegen sfeer. Aanbevelenswaardige warme lunches met een zeer goede prijs/prestatie verhouding, gezellige bar. www.dasschindler.at

Restaurant-schindler-tirol

Restaurant Lichtblick
Op de 7e verdieping van het winkelcentrum Rathausgalerien met een fantastisch uitzicht over de daken van Innsbruck. Gasten, personeel en inrichting over het algemeen nogal chic, eten zeer goed (internationale keuken), tafels dicht bij elkaar (buurman kan meeluisteren). Voor mij de eerste keus als je behalve van heerlijk eten ook nog van een prachtig uitzicht wilt genieten. Ook aanbevelenswaardig is de kleine aangrenzende Bar 360° met een al netzo fantastisch uitzicht. Hogere prijsklasse.  www.restaurant-lichtblick.at

Lichtblick_Innsbruck_Tirol

 

Restaurant Sitzwohl
Ook hier zeer goed eten (internationale keuken), eenvoudig – modern ingericht (naar mijn smaak iets aan de koele kant). Centraal gelegen, veel privésfeer per tafel, attente service. Een goede keus voor bijzondere avonden, hogere prijsklasse. www.restaurantsitzwohl.at

Restaurant-sitzwohl-innsbruck-tirol

Gasthof Weisses Rössl
Traditionele keuken midden in de oude binnenstad, mooi restaurant op de eerste etage, uitstekende locale en internationale keuken. Mijn favoriete plek in de oude binnenstad voor goede Tiroolse en Oostenrijkse gerechten. Zeer aangename, ietwat chique atmosfeer. Middelhoge prijsklasse. Bovendien beschikt het restaurant over zeer goede kamers en een terras in de zomer. Veel stamgasten! www.roessl.at

Restaurant-weißes-rössl-innsbruck-tirol

 

Gasthaus Anich
Een prachtig, gerenoveerd oud restaurant in de Anichstrasse nr. 15. Eenvoudig, traditioneel met voortreffelijke locale gerechten, zeer grote porties en werkelijk gunstige prijzen. Een van mijn favorieten als het rusticaal, eenvoudig maar goed moet zijn en als je je er niet aan stoort dat aan de tafel naast je de voetbalclub na de training nog gezellig een biertje pakt. Zeer veel stamgasten!

 

Gasthaus-Anich-Innsbruck-Tirol


Italiaans
Wat mij betreft de beste pizzeria in de stad: Sapori www.sapori.at. Middelhoge prijsklasse, eenvoudig restaurant, reserveren noodzakelijk.

Ristorante-Sapori-Innsbruck-Tirol

Aziatisch
Ik ben niet zo onder de indruk van de authentieke keuken van Innsbrucks aziatische restaurants. Maar restaurant Thai Li Ba biedt tussen de middag gunstige lunchmenu’s aan www.thai-li-ba.at, en bij Sensei krijg je lekkere Sushi www.senseisushibar.at.

Italiaans
Behalve mijn favoriete pizzeria Sapori kan ik het restaurant Die Pizzerei op de Boznerplatz bijzonder aanbevelen. De pizza’s komen uit de houten oven en zijn werkelijk topklasse. De sfeer in het restaurant is stijlvol, echter staan de tafels nogal dicht naast elkaar zodat je goed kunt horen wat er aan de tafels naast je gaande is. De bar serveert ’s avonds zeer goede drinks (Specialiteit: Americano).

Pizzerei-Innsbruck-Tirol

 

Ontbijt
Natuurlijk moet ik ook het momenteel meest trendy ontbijtrestaurant van Innsbruck aanbevelen. De Breakfast Club biedt zo ongeveer alles wat het hart van ontbijters en brunchers begeert – en wel tot 16.00 uur. In het weekend opent de club zelfs al om 5 uur ’s morgens, door de week om 7.45 uur. Op de menukaart staan wafels, alle mogelijke pannenkoekenspecialiteiten, klassieke ontbijten, Brits of Amerikaans, noem maar op. Zeer voordelig, vrij jonge clientèle.

Breakfast Club-innsbruck-tirol

 

Burgers in Innsbruck
Wie trek heeft in een goede burger, zal zijn geluk vinden bij Restaurant Ludwig. De malse burgers van biologisch rundvlees overtuigen. Enkel de zelfgemaakte patat is nog niet helemaal naar mijn smaak (die moet gewoon groter zijn en niet op industriële patat lijken), maar verder ben ik absoluut van dit restaurant overtuigd. Ik maak jullie er wel even op attent dat wie zijn rundvlees helemaal gaar wil hebben dat bij de bestelling even moet zeggen. Anders krijg je het medium (is in ieder geval veel malser maar natuurlijk niet ieders smaak). Geweldige, aangename sfeer.

 

Restaurant Olive (vegetarisch)
Een zeer goed vegetarisch restaurant op het Wiltener Platzl is Restaurant Olive. Scandinavisch ingericht, vriendelijke bediening, alles gemoedelijk en aangenaam, middelhoge prijsklasse. Interessante nieuwe creaties. Langzamerhand ontwikkelt zich het Wiltener Platzl werkelijk tot een trefpunt voor genieters. Vlakbij Restaurant Olive vind je nog café The Crumble, zaterdags is er een boerenmarkt en verder zijn er tal van andere, interessante nieuwe eet- en drinkgelegenheden.

Restaurant-Olive-Innsbruck-tirol

 

 

Oscar kookt
Eindelijk heb ik in dit trendy restaurant in de stadswijk Pradl een tafel weten te bemachtigen. Oscar is Mexicaan, heeft in Innsbruck gestudeerd en zijn passie voor het koken tot zijn beroep gemaakt. Vegetarisch en gedeeltelijk vegaan en ook nog eens uiterst creatief met locale producten (veelal uit biologische aanbouw) – dat is de basis van deze fantasievolle keuken. De bijzondere charme van dit restaurant is niet alleen te danken aan het feit dat er maar één tafel staat waar 10 personen aan kunnen zitten en aan de culinaire lijn van het restaurant, maar vooral ook aan Oscar zelf. Verfrissend anders, aangenaam buitengewoon voor Innsbruck. ’s Avonds wordt er een vast 6-gangen menu aangeboden, tussen de middage en kleine variant van dit menu.

Met zijn allen aan dezelfde tafel, foto: Daniel JaroschMet zijn allen aan dezelfde tafel, foto: Daniel Jarosch

 

 

 

Samen met Esther vormt hij “doubleE” en vertelt hij over nieuws in het land. In de Tirol Werbung is Eckard hoofd van het team “Digitale media”.

Laatste artikel van Eckard
Bijgewerkt op 04.05.2018 in Andere
Alpenbloemen in Tirol
4 min. leestijd
Langlaufen_Seefeld_Tirol_0488
Bijgewerkt op 16.02.2017 in Attracties
Een dag in de sneeuw: langlaufen in Seefeld
5 min. leestijd
Authentiek café-restaurant – de ‘Schwedenkapelle’
Bijgewerkt op 05.01.2015 in Eten & drinken
Mijn 10 favoriete restaurants in Tirol
5 min. leestijd
Kitzbuehel_2016_0099
24.01.2022 in Attracties
Tips voor een dagje Kitzbühel
5 min. leestijd
09.04.2021 in Attracties
10 Only-in-Tirol Places to Stay
min. leestijd
Alle artikelen van Eckard
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.